Publicitat
Diners

Pacheco: “Articularem totes les mobilitzacions per tombar l’ERO d’Smatsa”

Javier Pacheco i Àngels Núñez avui a Sabadell / ÓSCAR ESPINOSA

El secretari general de CCOO a Catalunya, Javier Pacheco, ha anunciat avui a Sabadell que “articularem totes les mobilitzacions necessàries per tombar aquest Expedient de Regulació d’Smatsa”. Pacheco va assistir ahir a l’assemblea que la secció sindical de treballadors municipals de CCOO va celebrar ahir a l’Auditori del Casal Pere Quart de Sabadell. En aquesta reunió es va tractar l’estat de la negociació del nou acord-conveni a l’Ajuntament de Sabadell i l’aprovació de les candidatures a les properes eleccions sindicals

Sobre l’ERO que va presentar Smatsa per acomiadar 43 treballadors, el líder sindicalista va indicar que “no volem que una disputa mercantil entre l’administració pública i l’empresa privada utilitzi als treballadors posant-los al mig com un element de confrontació”.

Pacheco va afegir que l’empresa ha de trobar espais de prevenció davant de les iniciatives de la l’Ajuntament, que “té les claus per fer fora aquest expedient de regulació”. En les converses que està mantenint CCOO a les negociacions sobre l’expedient, “hem manifestat que no jugarem al joc de ningú”.

Conveni municipal encallat

Els treballadors municipals estan reclamant un conveni des de fa més d’un any i mig. Al març del 2017, es va formar una plataforma conjunta. Però no es va començar a negociar el conveni fins al desembre de l’any passat. “Tenim teme encallats”, ha explicat Àngels Núñez, secretaria de la secció sindicial de CCOO a l’Ajuntament. Els esculls són la durada del conveni, la carrera professional, la valoració de llocs de treball i la conciliació laboral i professional. També s’ha solucionar el cas del personal docent a les escoles municipals, com ho és l’escola de música. En aquest cas, s’ha aconseguit rebaixar una hora cada curs des de fa dos anys, i es preveu que al curs 2019-2020 es pugui arribar a unes 18 hores setmanals.

Sobre aquest conveni, Pacheco va afirmar que “faria bé l’Ajuntament de tancar el conveni abans de començar el cicle de campanya electoral”.  Per això va aconsellar a l’equip municipal que faci “una empenta abans d’acabar l’any”.

Publicitat
Comentaris
To Top