Publicitat
Ciutat

Mobilització dels treballadors d’Smatsa a la plaça del Pi

Els treballadors d'Smatsa es concentren a la plaça del Pi / Victòria Rovira

Unes desenes de treballadors d’Smatsa s’han concentrat aquest matí a la plaça del Pi del barri de Ca n’Oriac. La mobilització ha sigut convocada pel sindicat CGT, i al llarg del matí s’han repartit pamflets informatius, mentre que alguns treballadors de l’empresa han denunciat la situació a què s’enfronten a causa de l’ERO, del que culpabilitzen en exclusiva a Eugenio Díaz, director general d’Smatsa.

“La situació és complicada, tenim l’expedient sobre la taula i la modificació substancial de condicions, a més, aquesta setmana anem a la vaga”, explicava José Antonio Molina, delegat de la secció sindical de la CGT a Smatsa. Sobre les negociacions entre l’Ajuntament i l’empresa, Molina assegurava que si serveixen per evitar l’ERO, ho veurien com una cosa “positiva”; però si serveixen per empitjorar la situació, continuaran amb les protestes.

Un dels treballadors de la plantilla ha sigut l’encarregat d’agafar el micròfon i informar sobre la situació. “Volem denunciar la proposta d’Smatsa de fer fora a 43 persones, a 43 pares de família”, explicava. El treballador també ha demanat un “treball digne i un servei digne per la ciutat”. “Volen fer fora a 43 treballadors, mentre que el senyor Eugenio Díaz cobra 15.000 euros al mes i la seva dona 6.000”, deia. A la mobilització també han denunciat que només hi ha 72 escombriaires per fer tota la ciutat i que falten recursos.

A partir de dilluns, s’iniciaran les aturades del servei que en principi seran intermitents entre els dies 3 i 4, 10 i 11, 13 i 14, i de forma indefinida a partir del 17 de desembre, si no s’aturen els acomiadaments.

Publicitat
Comentaris
To Top