Esports

Tot a punt per a una nova edició del Topbàsquet

Sis-cents nens i nenes participaran en la X edició d'aquest torneig de bàsquet formatiu / Lluís franco

A partir d’aquest divendres i fins diumenge, se celebrarà la desena edició del Topbàsquet Ciutat de Sabadell, un torneig referent en el bàsquet base que comptarà amb la participació de sis-cents jugadors i jugadores repartits en un total de cinquanta equips que participaran en les categories mini i infantil organitzat, una vegada més, pel Club Esportiu Escola Pia. Com ja és habitual, els millors planters, entre els quals destaquen, FC Barcelona, Joventut de Badalona, Sant Pep de Badalona, Easo o JAC Sants en categoria masculina, i Club Natació Sabadell, Joviat, Barça CBS i Sant Adrià en categoria femenina, seran els candidats a proclamar-se campions d’una edició que permetrà veure a les millors promeses del panorama nacional.

“Més que un torneig, és una festa”

Durant la presentació del torneig, el coordinador  general del torneig, Francesc Marlasca va explicar que  amb membres de la federació catalana de bàsquet i amb l’Escola Pia, s’organitzarà aquest divendres dos clínics de formació a càrrec de Santa Carrasco, seleccionadora catalana mini femení, i Raül Laita, seleccionador català infantil, perquè, segons Marlasca, “volem que el Topbàsquet sigui per a tota la ciutat. Per a nosaltres més que un torneig és una festa”. Tanmateix, però, va lamentar que en aquesta edició encara no es pugui comptar amb la presència d’equips internacionals, un fet que a partir de l’any que ve serà una realitat amb la presència de la selecció polonesa infantil.

Caràcter inclusiu i solidari

Com no podia ser d’una altra manera, els organitzadors no volen oblidar que en esdeveniments d’aquestes magnituds sempre és un bon moment per fer accions de caràcter inclusiu i solidari. Després de l’èxit de l’edició anterior, l’entitat de Can Colapi ha renovat l’acord de col·laboració amb el club Global Bàsket, un vincle que serveix per promoure l’esport inclusiu amb les persones en cadira de rodes i amb diversitat funcional per mostrar que les diferents realitats del bàsquet són perfectament compatibles oferint, aquest diumenge, una exhibició entre els jugadors del Basquetpia i GlobalBàsket abans de la cerimònia de l’entrega de premis. Tanmateix l’entitat organitzadora ha decidit que per cada jugador  es destinarà 1 euro per a La Marató que aquest any estarà dedicada al tractament del càncer.

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top