Ciutat

Antecedents amb morts en l’històric d’accidents a l’aeroport de Sabadell

Imatge d'arxiu de l'avió que va caure a Badia/D.S. (arxiu)

Els accidents a la rodalia de l’Aeroport de Sabadell van viure un doble episodi l’any 2005. El 21 de setembre un avió de l’empresa Paisajes Españoles, dedicat a la fotografia aèria, es va estavellar en una plaça situada davant mateix dels coneguts blocs de pisos de Badia del Vallès. Van morir els dos ocupants, el pilot i el fotògraf, a causa del fort impacte. L’avió s’havia enlairat pocs minuts abans de l’aeroport sabadellenc i va intentar tornar en detectar el pilot greus problemes mecànics, però no va ser a temps. Finalment va caure sobre la zona d’un parc del carrer Menorca sense produir-se cap més víctima mortal. L’accident va provocar un gran impacte social i prop de 400 persones es van manifestar a Badia demanant més mesures de seguretat.

Un mes després, el 24 d’octubre, els quatre ocupants d’un avió Cessna pertanyent a l’Aero Club Barcelona Sabadell es va estavellar dos minuts després de l’enlairament. Va xocar contra una grua situada en una promoció immobiliària que s’estava construint en la urbanització Mas Duran de Sant Quirze. Un altre accident es va produir el 8 de setembre de 2001. El pilot va fer un aterratge d’emergència en una zona de camp pròxim a l’hipermercat Alcampo de Sant Quirze del Vallès. El pilot va morir dies després com a conseqüència de les greus ferides patides.

Comentaris
To Top