Oci i cultura

Pedro Burruezo i la Medievalia Camerata ompliran l’Espai Àgora de pau i espiritualitat

El músic Pedro Burruezo, durant un concert / CEDIDA

“Quan la gent surt dels nostres concerts, no surt excitada ni ens diu «què xulo tal o qual solo», només ens dona amb pau les gràcies”, explica el músic Pedro Burruezo, que ve a Sabadell a presentar el seu últim disc –Dervishes & trobadours– acompanyat de la Medievalia Camerata. La seva proposta és la unió de les tres religions del llibre -el cristianisme, el judaisme i l’islam- a travès d’una música serena i espiritual, a la vegada contemporània i antiga.

El concert serà aquest vespre, a les 21.00h, a l’Espai Àgora del Centre Cívic Sant Oleguer. Fins allà arribarà el llegat dels dervixos -musulmans místics de confraries sufís- i els trobadors -els poetes cantors de l’Edat Mitjana-. “El nostre mon camina cap a la destrucció, tant a escala global com íntima”, reflexiona Burruezo, i proposa la música com un remei per a l’angoixa. “Volem fer cançons belles per asserenar les ànimes, com a músics és tot el que podem fer”, explica l’exlíder del grup Claustrofobia.

Burruezo -veu, guitarra, mandola d’Algèria i diverses percussions- hi serà acompanyat per la Medievalia Camerata: la Maia Kanaan a la viola i la veu, el Jordi Ortega al violoncel, el Robert Santamaría al qanun i el Jordi Rallo a la percussió. Dins el repertori que oferiran a Sabadell hi conviuen peces amb segles d’antiguitat i composicions originals, tot entrellaçat per teixir un viatge per la Mediterrània. “Volem recuperar el millor de l’esperit d’Al-Andalús, una cultura de pau, concòrdia i respecte entre totes les tradicions”, conclou el músic.

Comentaris
To Top