Esports

El Sabadell vol trencar el malefici de Castalia per acostar-se al playoff

Néstor viurà un partit molt especial en el seu retorn a casa/Ll. Franco

El Sabadell vol trencar aquest diumenge (17.15 hores) l'habitual malastruc del Nuevo Castalia. Ha viscut dècades sense guanyar. De fet, sense puntuar. El balanç dels anys 40 a Primera Divisió es va convertir en un presagi: tres visites amb un bagatge de 3 derrotes, cap gol a favor i 16 en contra, conseqüència de golejades escandaloses: 4-0, 8-0 i 4-0. No milloraria la cosa en els nombrosos enfrontaments a Segona Divisió A. En 14 partits, només es va registrar un triomf arlequinat.

Aquesta victòria va arribar després de 9 derrotes i un empat (0-0, temp. 78/79). Castalia va 'caure' la temporada 1985/86 de manera contundent: un 0-3, gràcies als gols de Cecilio Zunzunegui, Julio Merayo i Joaquín Villa. També seria un senyal de la bona temporada arlequinada que acabaria amb l'ascens a Primera Divisió. Però la malastrugança continuaria a Segona B i també en el Nuevo Castalia.

A la categoria de bronze, el Sabadell ha jugat 11 vegades en terreny castellonenc, amb un balanç de 7 derrotes (alguna escandalosa com el 6-2 de la 96/97), un empat i tres victòries. La dinàmica fer un tomb amb el canvi de segle. La temporada 99/2000, l'equip arlequinat, amb Pere Valentí Mora al capdavant, es va imposar per 1-2, aconseguint així la primera victòria a Segona B. Raúl Ochoa, amb un doblet, va ser el gran protagonista. La següent temporada (00/01) es va produir el triomf més clar: un 1-4 en la primera jornada de lliga, amb protagonisme golejador de Diego Torres (2), Sala i Egoitz.

Publicitat

L'última alegria sabadellenca arribaria precisament en la darrera visita, la temporada 2010/11, de trist record pel Castelló (va baixar a Tercera Divisió pels seus deutes) i gran alegria arlequinada amb l'ascens a Segona Divisió A. El Sabadell va guanyar aquell partit per 0-2 (gols de Juvenal i Julián Robles) certificant l'accés matemàtic al playoff. Un bon grapat de seguidors sabadellencs ho van celebrar en les desèrtiques grades de Castalia, un aspecte que aquest diumenge serà ben diferent. Malgrat la mala classificació de l'equip, unes 9 mil persones donaran suport al Castelló. El Sabadell intentarà mantenir la bona línia de les seves últimes aparicions i sumar tres punts per mantenir-se a prop de la zona de priviligi.

Seligrat té la baixa de Nico Delmonte i tot apunta que Pedro Capó ocuparà la seva posició en el doble pivot juntament amb Ángel Martínez. El Castelló jugarà molt pressionat i el seu tècnic, David Gutiérrez, Guti, es juga el lloc. Una nova ensopegada significaria la seva destitució. Per això els arlequinats volen jugar amb l'ansietat i nerviosisme del conjunt de La Plana. El partit serà dirigit pel col·legiat murcià José Joaquin Gallego Gombín.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top