Publicitat
Diners

El Banc Sabadell ven el 80% de Solvia al fons Intrum

L'oficina Solvia Store que es va estrenar recentment a la Rambla de Sabadell / CEDIDA

El Banc Sabadell ha acordat avui la venda del 80% del capital social de Solvia Servicios Inmobiliarios, S.L.U. (Solvia) a Lindorff Holding Spain, S.A.U., societat que pertany al fons suec Intrum AB. En el marc d’aquest acord, la filial de serveis immobiliaris de l’entitat sabadellenca ha estat valorada 300 milions d’euros. El banc presidit per Josep Oliu ha explicat l’operació en una nota a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Intrum, que es dedica a la gestió de crèdit i actius, adquirirà el 80% de les accions de Solvia, El preu s’incrementarà 40 milions d’euros més si es compleixen les condicions previstes relacionades amb l’evolució de determinades línies de negoci de la filial. D’aquesta manera, el Banc Sabadell conservarà el 20% restant. Està previst que la transacció estigui tancada durant el segon trimestre del 2019. El grup suec ha assenyalat que “l’acord reforça la posició en el mercat de serveis immobiliaris espanyol”.

L’entitat financera sabadellenca generarà una plusvàlua estimada de 138 milions d’euros i l’operació tindrá un impacte positiu en la ràtio de capital Common Equity Tier 1 (fully loaded) de 15 punts bàsics.

El president i director executiu d’Intrum, Mikael Ericson, ha destacat que “la compra de Solvia constitueix un pas més en el desenvolupament de la nostra activitat a Espanya, a més d’una oportunitat de creixement global de la companyia, aportant-nos una sòlida plataforma en el mercat de gestió d’actius immobiliaris”.

Solvia té 21.000 milions d’euros en actius sota gestió i compta amb una plantilla de 700 empleats.

Publicitat
Comentaris
To Top