Ciutat

La PAH ocupa un nou habitatge a Sabadell

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca ha ocupat un edifici aquest matí per acollir a dones

El bloc ocupat per la PAH aquest matí / @PAH_sabadell

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca ha ocupat un nou edifici al creuament dels carrers Bonavista i Comte de Reus, aquest matí. Amb aquest, ja són 5 els edificis que la PAH ha ocupat a Sabadell. En aquest cas, segons informen en un comunicat, els habitatges seran per “allotjar dones soles o acompanyades dels seus fills, que no han trobat cap solució per part de cap institució”.

En el mateix escrit, la PAH denuncia que des de l’esclat de la crisi “poc o res ha canviat”, i acusen les institucions de ser incapaces de “vetllar” pels drets humans més elementals com el dret a l’habitatge. “Seguim acollint a noves famílies expulsades de les seves llars a les nostres assemblees; sovint, acompanyades de menors”, expliquen.

La Plataforma considera “immoral” que prop d’un centenar de persones no tinguin llar a la ciutat, mentre que hi ha “edificis buits”. En el mateix escrit demanen l’atenció de les administracions. “La magnitud de l'emergència social només pot enfrontar mitjançant polítiques públiques compromeses i amb solucions més enllà de pedaços conjunturals”, expliquen al comunicat.

Al text també fan referència a la resolució del Tribunal de Drets Humans d’Estrasburg, amb la qual es va aturar el desnonament d’un bloc ocupat a Salt l’any 2013. En aquesta, es dictaminava “que desnonar persones sense garantir una alternativa residencial vulnera drets fonamentals”, i per tant, aquesta obligava a l’administració a garantir el reallotjament.

Maternitat d’Elna

 La PAH ha batejat aquest nou edifici okupat com a ‘Maternitat d’Elna’, en honor a una llevadora de la localitat francesa d’Elna, que va atendre a més de 500 dones republicanes i els seus nounats, en el context dels camps de concentració francesos en els que s’acollien exiliats republicans.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top