Diners

Més de 2.500 persones en risc d’exclusió es beneficien del fons social d’Aigües Sabadell

La presentació del balanç del fons social de la companyia d’aigües / CEDIDA

Un total de 864 famílies sabadellenques en situació de vulnerabilitat acreditada, l’equivalent a 2.592 persones, no han hagut de pagar el rebut de l’aigua el 2017 ni el 2018. Aigües Sabadell i l’Ajuntament se n’han fet càrrec aquests dos últims anys. A través del fons social, la companyia d’aigües ha aportat 209.000 euros de forma voluntària per cobrir el cost de l’aigua. Pel que fa al consistori, ha aportat 138.400 euros per fer-se càrrec dels impostos i els tributs de la factura.

La cobertura per a les famílies beneficiàries és fins als 100 litres per dia i persona. Si més no, el consum mitjà a Sabadell és de 94 litres per habitant. El president d’Aigües Sabadell, Enric Blasco, va assegurar dijous que “mai s’ha tallat ni es tallarà l’aigua a persones en risc d’exclusió social”. Blasco va afegir que aquesta mesura “forma part del nostre ADN”. El regidor d’Acció Social, Gabriel Fernàndez, ha recordat que aquest compromís és un exemple i ha subratllat que cal que “com a país signem acords en l’àmbit na- cional per establir fons per cobrir aquestes necessitats”.

Ajornaments sense interessos

La companyia també dona facilitats de pagament i ajornaments a terminis sense interessos. De gener a novembre d’aquest any, Aigües Sabadell ha acordat 3.534 pagaments a compte sense interessos per atendre 2.463 sol·licituds de clients. El 2017, es van concedir 5.805 ajornaments.

A més, Aigües de Sabadell permet als clients triar el dia del càrrec del rebut. També a través del programa 12 Gotes, possibilita establir una quota fixa mensual i regularitzar a finals d’any. Així mateix, ha estrenat el projecte Aigua Clara per fer arribar el coneixement de les bonificacions socials a 525 habitatges sabadellencs.

Comentaris
To Top