Ciutat

La plaça de Montcortès, a Torre-romeu, s’habilitarà per a l’oci dels adolescents

La plaça de Montcortès, al barri de Torre-romeu / GOOGLE MAPS

La Junta de Governha adjudicat el contracte per reformar la plaça de Montcortès, al barri de Torre-romeu. L’obra té un pressupost de més de 200 mil euros, i permetrà col·locar-hi una zona amb elements lúdics per a adolescents i un espai amb arbres i zona d’estada

L’obra, per tant, té un doble objectiu. D’una banda es preten incidir en l’obra civil i la jardineria d’aquest espai, cosa que s’ha adjudicat per 108.719,42€ i té un termini d’execució de tres mesos. De l’altra, s’hi vol instal·lar mobiliari i diversos elements per dur-hi a terme activitats lúdiques, obra per valor de 103.583,45 € i un termini d’execució d’un mes i 15 dies hàbils. El cost total és, doncs, de 212.302,87 €.

Per arribar a la solució adoptada -apunten des de l’Ajuntament-, s’ha tingut en compte l’estudi que s’ha fet de totes les àrees de joc del barri de Torre-romeu, el qual ha constatat la falta d’espais de lleure i d’activitats lúdiques per a joves i adolescents. Segons el consistori, un dels aspectes més importants d’aquest projecte ha estat incloure algunes de les aportacions dels mateixos joves del barri, recollides a partir d’una sessió de treball prèvia.

Dos grans espais diferenciats

A la nova plaça hi haurà, d’una banda, l’espai on es distribuiran tots els elements lúdics per a joves i adolescents i, de l’altra, l’espai amb arbres i una zona d’estada. Un dels dos camins principals connectarà aquests dos espais longitudinalment i anirà acompanyat per l’arbratge existent. L’altre camí principal, perpendicular a l’anterior, separarà aquestes dues zones i connectarà la plaça amb el Centre Cívic de Torre-romeu.

L’espai obert d’activitats lúdiques es dividirà en quatre zones: una amb una pista multifuncional, una on es podrà jugar a ping-pong, una on fer exercicis físics i una darrera on patinar. El regidor d’Espai Públic, Xavier Guerrero, afirma que “aquest projecte vol fer més visible la plaça de Montcortès, per tal que sigui un lloc d’activitats, d’esport i de lleure”.

Comentaris
To Top