Publicitat
Ciutat

L’entrevista a Marisol Martínez, en sis claus

Marisol Martínez, durant l'entrevista amb el D.S. / LLUÍS FRANCO

Al D.S. d’aquest cap de setmana hem publicat una entrevista a la candidata de Guanyem Sabadell a les municipals, Marisol Martínez. A continuació apuntem les sis claus que resumeixen la conversa.

1. Planificar

“Sabadell no podia ser una ciutat com estava sent fins aquell moment [època Bustos]. Aleshores la ciutat creixia de forma espontània o interessada políticament. Però no es planificava la ciutat, no estava pensada, feia falta pensar i planificar. Quan penses i planifiques, no inaugures, és lent, però era necessari parar a planificar què volem que sigui Sabadell, què necessita”.

2. Llibertat

“Hi ha una qüestió que crec que ens ha diferenciat i que crec que ens diferenciarà a les pròximes eleccions. Nosaltres som una plataforma ciutadana que només obeeix a l’interès de Sabadell, no obeïm cap consigna política ni ideari polític, no ens manen posicions des de dalt, i això et dóna moltíssima llibertat. Hi ha qui no, que en el moment que té un ideari des de dalt amb unes consignes no ets lliure. Guanyem és lliure a l’hora de posicionar-se sobre els temes de ciutat, i crec que en aquests moments això és molt necessari, és el que necessita la ciutat. Sabadell necessita volar per si sola”.

3. Transversalitat

“En la candidatura que encapçalo no hi haurà extrems, no hi tenen lloc. Farem una candidatura que només es deu a Sabadell.

No puc dir noms però sí conceptes. La llista en si mateix és un missatge, un missatge de ciutat, molt transversal i que vol reivindicar una vegada i una altra Sabadell per sobre de tot. La llista també té un com- ponent molt important que és que incorpora gent professional capaç de gestionar si arriba al govern”.

4. Pactes

“Hi ha qui ha utilitzat el tema nacional per no tenir proposta de ciutat, i ho ha amagat tot darrere d’això. Jo em posaré d’acord amb qualsevol proposta de ciutat, vingui de la mà que vingui i que ens porti a futur, a millorar. En la resta no hi entro. Poso la línia vermella en la intolerància, utilitzar qualsevol qüestió com un element de fractura. Utilitzar el tema nacional, lingüístic, cultural, ideològic, com un element de ruptura de la ciutadania. A la gent que ha jugat amb això en aquests moments em sembla que no li hem de donar cabuda”.

5. EUiA

“Aquesta va ser la dissintonia que vaig tenir amb la direcció, mai he compartit aquella dissolució d’EUiA dintre de Podem perquè creia que retrocedíem.

A Sabadell està passant això perquè són organitzacions polítiques diferents i Podemos no estava estructurat. El que està saltant, precisament, és Podem, que no tenia organització i que pràcticament està format per persones que obeeixen a interessos diferents i s’estructuren en organitzacions diferents. Això [Podemos] per mi no és una organització política, és una altra cosa. També és veritat que amb el temps hem après a fugir dels populismes fàcils, vinguin del sector que vinguin, de la dreta o l’esquerra”.

6. Dona

“A mi m’agradaria ser l’alcaldessa d’aquesta ciutat per les meves capacitats, pel meu programa, no pel fet de ser dona.

Sí, perquè vol dir que anem avançant com a societat. Encara que tenim moltes coses per conquerir, la societat comença a avançar i això és positiu. Dit això, també crec que en el moment en què ens reclamem només per una qüestió de gènere, això ens fa perdre el valor que en sí tenim. Cadascuna de les candidates que estan allà tenen el valor de ser polítiques que la seva organització els ha posat, no per ser dones sinó polítiques amb capacitat”.

Marisol Martínez (Guanyem): “No podem viure immersos en l’espontànietat, hem de planificar”

Publicitat
Comentaris
To Top