Oci i cultura

Albert Pla en 7 frases: “Hauríem de desenterrar Franco i pixar-nos-hi”

Una escena de l'espectacle 'Miedo' / CEDIDA
[Albert Acín / Guillermo Altarriba]

El sabadellenc Albert Pla torna a casa seva amb l’espectacle Miedo, una representació de les pors atàviques i profundes de l’ésser humà. El truquem per entrevistar-lo sobre l’actuació, però fer-ho és una experiència imprevisible, comparable a la de veure’l en directe. Primer intentem preguntar-li sobre el concepte que inspira el seu espectacle, que representarà avui dissabte al Teatre La Faràndula, a les 21 h. La resposta arriba com una clatellada: “Escolta, això ja ho he contestat 1.855 vegades… seràs tan cruel de tornar-m’ho a preguntar? Busca-ho a Internet i ho trobaràs ràpidament, home!”.

Quan aconseguim sintonitzar amb l’artista, vam poder fer-li l’entrevista que publiquem avui a l’edició en paper del Diari de Sabadell. Aquestes són, però, les set frases clau que defineixen la xerrada. Advertència: acabem parlant de cocaïna, bogeria i illes desertes:

1 – “En principi tots els nens em cauen tots bé… no com els adults, que, en principi, em cauen tots malament”

2 – “Ja fa temps que hem perdut el sentit de l’humor! És més, «que se metan con el otro mientras yo me parto de risa»

3 – “Avui ja no pots dir que els espanyols són uns fills de puta, tot i que sí que pots dir-ho dels catalans”

4 – “No pots cagar-te en Franco, a qui hauríem de desenterrar per pixar-nos-hi a sobre i tornar a posar-lo sota terra, només pel gustasso de veure’l morir dues vegades”

5 – “No els vull veure ni en pintura, als polítics: crec que són uns lladres i els fotria a tots a un iot a alta mar, ple de llagosta, cocaïna i quatre putes. Com que és allò que volen, jo els ho donaria, dia rere dia: cocaïna, xampany i llagosta a un iot a alta mar fins que rebentessin”

6 – “Jo no soc antisistema, sinó anti-aquest sistema: l’única solució que conec és la de França. Saps per què allà cap Borbó protesta? Perquè els van guillotinar tots. Mai més s’han queixat”

7 – “Li tinc estima, a Sabadell: és la meva infància, el Club de Natació, on, piscina amunt piscina avall, vaig passar tota la meva vida”

Comentaris
To Top