Ciutat

Esquerra presenta el Junqueras més proper

Els amics de Junqueras canten l'estaca al final de l'acte / X.O

Esquerra Republicana ha presentat aquest matí el llibre “Oriol Junqueras. Fins que siguem lliures”, de Sergi Sol, mà dreta de l’exvicepresident de la Generalitat. A l’acte, que s’ha fet al Racó del Campanar, han participat diverses persones properes a Junqueras com el mateix Sol, Gabriel Rufián, o un grup d’amics seus de Sant Vicenç dels Horts.

Prop de 200 persones han gaudit amb les anècdotes que s’han explicat sobre Oriol Junqueras. El primer en parlar ha estat el Maxi Calero, un veí de Sant Vicenç dels Horts, que es va convertir en amic de l’exvicepresident. Calero assegurava que Junqueras era un polític “atípic”, i explicava una anècdota d’una vegada que van anar a fer un acte. “Li vaig dir: Oriol vinga, que anem al barri de la Font del Llargarut. Llavors l’Oriol va entrar dins de casa seva i va sortir amb pantalons curts, sandàlies de pagès i la samarreta 3 talles més petites, i jo li deia: Oriol a mi em fa vergonya anar amb tu, tío”, recordava Calero, aixecant els riures de la gent.

També han parlat sobre la seva relació amb Junqueras el Lolo, germà del Maxi; el Domingo, un altre membre del grup, i Gabriel Rufián, que ha explicat com va conèixer l’exvicepresident. El diputat d’Esquerra el va conèixer la nit de Nadal de l’any 2014, i Junqueras el va incloure al grup de WhatsApp, on també estan aquest grup d’amics de Sant Vicenç.

Rufián ha enviat un missatge a andalusos i extremenys. “No els comprin el patriotisme barat a aquells cacics”, assegurava el diputat, i també deia que persones com el Maxi, el Lolo o el Domingo eren “un antídot contra el feixisme”.

“La persona més capaç de bastir ponts”

Sergi Sol destacava la capacitat de “bastir ponts”. “Si estem en disposició de fer la república és per la capacitat d’integrar a tothom, i l’Oriol té aquesta capacitat d’aglutinar a la gent”, assegurava Sol. La mà dreta de Junqueras recordava la frase que Carod Rovira va dir en un congrés d’Esquerra l’Any 2009. “Per ser independentista, no cal deixar de ser espanyol”, assegurava Sol.

“L’Oriol va aconseguir que on esquerra no teia ni un regidor, es convertís en una alcaldia”, recordava. Sol assegura que ha “tingut la gran sort” de viure tot el procés al costat de Junqueras i assegurava que l’1 d’octubre “no és el final de res; és el principi de tot”.

Sobre la situació actual de l’expresident i de com afronta el judici, Sol ha explicat que ho està vivint amb cert “neguit”, però assegurava que Junqueras se sentia fort. “És una bèstia, és molt fort i està convençut a plantar cara”, deia Sol.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top