Ciutat

El Taulí inaugura el cicle de concerts socials a hospitals i presons ‘El somni d’Orfeu’

Un concert de 'El Somni d'Orfeu' al 2017 / CEDIDA

Des de fa tres anys, el programa social de concerts El Somni d’Orfeu es dedica a apropar la música als interns d’hospitals i presons de Catalunya, i aquest any la temporada s’inaugura al Parc Taulí. El vestíbul del centre hospitalari acollirà demà -dimarts 22 de gener, a les 11h- el primer dels 14 concerts programats aquest any: serà un recital obert al públic oferit per músics del conjunt Orpheus XXI, un grup integrat per músics professionals immigrants i refugiats.

Després d’aquest concert al vestíbul, els músics actuaran en privat a les àrees d’hemodialisi i oncologia. Amb aquest i un altre concert posterior al centre penitenciari Can Brians -exclusivament per als usuaris- s’encetarà la programació d’enguany d’aquesta iniciativa de la Fundació Centre Internacional de Música Antiga, del violagambista i director d’orquestra Jordi Savall.

Savall va impulsar aquest projecte al 2016 de manera que la música arribés a espais on no és habitual. La música és, com ha recordat en diferents ocasions l’artista, “la més espiritual de totes les arts: és l’art on el record, la força del record de l’oient, és equiparable a l’emoció de l’intèrpret”. Amb aquest projecte Jordi Savall pretén reivindicar el poder transformador de la música i oferir així a aquests oients experiències úniques a través dels seus múltiples repertoris.

Moslem Rahal i Safi Alhafez, tots dos de Síria; Imad Amrah, del Marroc, i Georgi Dimitrov, de Búlgaria són els quatre músics d’Orpheus XXI que actuaran en aquests dos primers concerts. Formen part d’aquesta formació que es va crear sota l’aixopluc de la Fundació fa dos anys: una proposta musical que posa en valor les músiques i tradicions de països tan diversos com Armènia, Síria, el Marroc o Israel, entre altres.

42 concerts en tres anys i 14 més aquest 2019

El somni d’Orfeu ha portat des del 2016 música en 42 concerts a llocs tan diversos com l’Hospital Clínic, l’Institut Guttmann, l’Hospital de sant Joan de Déu i ara per primer cop al Parc Taulí de Sabadell. També a presons com el centre penitenciari de dones de Barcelona, la presó Model, centre penitenciari de Figueres per citar tres exemples.

Aquest 2019, la programació d’El Somni d’Orfeu és la següent:

Comentaris
To Top