Ciutat

Els taxistes desconvoquen les marxes lentes a la Gran Via

Els taxistes mantenen les protestes, però les desplacen a Barcelona

Taxis sabadellencs, concentrats aquest dilluns a la Plaça del Doctor Robert de Sabadell / LLUÍS FRANCO

La vaga del taxi continua, però sense marxes lentes a la Gran Via. Així ho ha indicat aquest dilluns a la tarda Élite Taxi Sabadell a través de les xarxes socials. Els vaguistes tenien programat fer cada dia a les nou del matí el trajecte de Via Sabadell a Plaça Espanya a baixa velocitat. “Aquest matí hi ha hagut molt de moviment a Barcelona i considerem que és més efectiu estar col·laborant allà”, ha assegurat al D.S. el portaveu d’Élite Taxi Sabadell, Magno Castillo.

Des de l’associació de taxistes indiquen que el desplaçament de les protestes de Sabadell a Barcelona no desconvoca la vaga. Mentre duri, expliquen, a la ciutat només hi haurà serveis mínims del 10 per cent; i els recorreguts que es facin se centraran en persones “amb poca mobilitat”, diu Castillo.

Élite Taxi, que aplega bona part dels conductors professionals de la ciutat, assegura que el seguiment de la vaga és total. Dels 143 taxistes que hi ha a Sabadell, només treballaran el 10 per cent reservat a serveis mínims, que gestionarà Ràdio Taxi Sabadell. Almenys una quarantena van viatjar ahir a Barcelona per participar en la manifestació, cosa que preveuen fer cada dia fins a aconseguir els seus objectius.

El nucli del conflicte

Els taxistes exigeixen a la Generalitat la retirada del decret que marca una precontractació de només 15 minuts pels VTC (Cabify, Uber…); ja que ells reclamen un marge d’entre sis i vuit hores. També volen que els cotxes de transport privat es vegin obligats a tornar a la base quan acabin un servei. “L’espontaneïtat ha de ser un tret específic del taxi”, argumenta Castillo.

Els taxistes de Barcelona i rodalies porten des de divendres en vaga. Aquest dilluns, els manifestants han tingut moments de tensió amb les forces de seguretat. Primer han intentat accedir al Parc de la Ciutadella, on hi ha el Parlament; però un cordó dels Mossos d’Esquadra els ho ha impedit, i hi ha hagut alguns enfrontaments.

Després els taxistes s’han dirigit al port de Barcelona per la Ronda Litoral, tallant-ne el transit, i han intentar saltar-se el cordó de la Guàrdia Civil per entrar a les instal·lacions. Tres agents han acabat ferits, un d’ells per un cop d’ampolla, i els taxistes han decidit seguir amb les seves protestes davant la Generalitat, on a la nit esperaven trobar-se amb el president Quim Torra.

Comentaris
To Top