Ciutat

Farrés exigeix el posicionament de l’Ajuntament

Marta Farrés acompanyada de Pol Gilbert i diferents alcaldes i alcaldables del PSC / X.O

L’alcaldable socialista de Sabadell, Marta Farrés, acompanyada del diputat Pol Gilbert i de diferents alcaldes i alcaldables del PSC al  Vallès, ha mostrat novament el seu rebuig contra el trasllat dels serveis d’oncologia pediàtrica del Parc Taulí, en una roda de premsa que s’ha fet aquest matí, davant del centre sanitari.

Segons explicava Farrés, la presidència del Parc Taulí l’ha informat de què aquests serveis, “ja s’han començat a retirar”. Des del PSC consideren que la decisió de concentrar els serveis d’oncologia pediàtrica a Barcelona “és una solució incorrecta”. “Volem que el Taulí sigui la referència comarcal”, assegurava Farrés.

L’alcaldable socialista considera que la decisó s’ha pres “d’esquenes al territori i amb secretisme”. “Es un dret bàsic i hem d’acostar els serveis a la ciutadania”, deia Farrés, i afegia que s’havia de “donar el millor servei a les famílies i, també el més pròxim”. També ha criticat a l’Ajuntament i la Generalitat per no haver-se “bellugat” en 48 hores, i assegurava que era “una cosa greu”.

Farrés ha exigit a la Generalitat que “pari màquines”, i ha demanat un posicionament clar de l’alcalde i de Juli Fernàndez, que és delegat del govern de la Generalitat a Barcelona. “Sabadell ha perdut l’Aliança Francesa, el Museu del Gas i la seu del Banc Sabadell; no permetrem que Sabadell perdi el servei de pediatria oncològica de la ciutat”, assegurava.

Desconeixement

L’alcaldessa de Badia del Vallès, Eva Menor, ha acompanyat a Farrés aquest matí. Segons explicava, els ajuntaments de la comarca no han rebut “cap tipus de notificació”. L’alcaldessa de Badia ha informat de què s’ha demanat una reunió urgent amb CatSalut. Menor defensa que la retirada d’aquest servei del Taulí dificultaria a alguns municipis de la comarca accedir-hi. “S’ha de tenir en compte la realitat d’aquesta comarca, hi ha municipis que estan aïllats de l’àmbit metropolità i tenen problemes de comunicació amb aquest”, assegurava l’alcaldessa de Badia.

El diputat socialista al Parlament, Pol Gilbert, ha fet una crida a Juli Fernàndez, com a delegat del govern de la Generalitat, a donar la seva opinió. “Necessitem saber que farà. Defensarà els interessos de la comarca o del seu govern?”, es preguntava Gilbert. “Sabadell va invertir quatre milions d’euros al Parc Taulí, i així ens ho paga la Generalitat”, rematava.

Comentaris
To Top