Ciutat

L’Ajuntament asfaltarà més d’un centenar de carrers a tota la ciutat

Un carrer de la ciutat a punt de ser tallat per obres/LLUÍS FRANCO

L’Ajuntament de Sabadell ja ha licitat les obres d’asfalt de 117 carrers de la ciutat en tres projectes que abasten tots els barris de Sabadell. Aquest projecte tindrà un cost de 2,5 milions d’euros provinents del superàvit dels pressupostos municipals. L’actuació forma part del Pla d’Asfaltatge de Sabadell que contempla una operació global de la resta de 400 carrers de la ciutat i que s’hauria de desplegar els pròxims quatre anys. Aquestes fases comportarien una inversió d’uns deu milions d’euros, segons ha explicat el tinent d’alcalde de Cohesió Territorial de l’Ajuntament, Juli Fernàndez.

La primera fase del pla afecta 117 carrers compresos en 115 projectes, quatre d’ells a la Plana del Pintor però també es faran actuacions a altres punts de la ciutat, com ara a la zona de Covadonga i Cifuentes.

El regidor d’Espai Públic, Xavier Guerrero, ha dit que alguns carrers de la ciutat presenten un clar deteriorament perquè “quan vam arribar a l’Ajuntament no hi havia pla de manteniment de carrers ni d’arbrat, tan sols es feien actuacions puntuals”. Segons Guerrero, aquesta situació s’ha hagut de revertir i reordenar la seva regidoria a través de contractes de manteniment “un d’ells el de manteniment d’asfaltat”, ha afegit.

Els treballs tenen diversos graus d’actuació “uns de més intensitat per la degradació d’alguns carrers i altres són actuacions de diversos tipus, en tots els casos però s’asfaltarà la totalitat del carrer”. El termini d’obres és de deu mesos i es preveu acabar-les a l’estiu.

Comentaris
To Top