Ciutat

Detingut un conductor ebri, drogat i sense carnet que es va donar a la fuga en un control policial

L’home, veí de Sabadell, es va resistir violentament quan els Mossos el van interceptar a Esplugues de Llobregat

Imatge del cotxe policial, que va quedar malmès durant la persecució / MOSSOS D'ESQUADRA

Els Mossos d’Esquadra van detenir diumenge passat un conductor de 34 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Sabadell, per conduir ebri, drogat i per no haver obtingut mai el permís de conduir. L’home es va donar a la fuga en un control policial a Esplugues de Llobregat (Baix Llobregat).

Segons ha informat la policia catalana en un comunicat, el detingut va conduir de manera temerària per la C-32 i la B-20, i va col·lidir en diverses ocasions amb el cotxe policial que el perseguia. Quan ja no podia seguir fugint, va abandonar el cotxe a la via i va intentar fugir a peu per la calçada. Una vegada interceptat, es va resistir de manera violenta a la detenció. Està acusat dels delictes d’atemptat a l’autoritat, lesions, danys i contra la seguretat del trànsit.

Crònica dels fets

Cap a un quart de dues de la matinada de diumenge, els Mossos feien un control preventiu a la C-32 quan van observar com el conductor d’un turisme que s’apropava al control va frenar de cop, va fer un cop de volant i una maniobra per evitar-lo. Això va obligar la resta de conductors a frenar bruscament per evitar col·lidir-hi.

Els agents van seguir el vehicle per la C-32, en sentit Barcelona. El detingut conduïa a gran velocitat, canviant de carril bruscament en diverses ocasions per avançar la resta de vehicles. Els Mossos es van posicionar en paral·lel al conductor i el van comminar a aturar-se. Segons han explicat els agents, l’home no va fer cas de les indicacions que li feien i tampoc del que li deia la seva parella, asseguda al seient del copilot, que plorava i feia gesticulacions al conductor.

Un cop el vehicle fugat va ser aturat i encerclat per dues patrulles, va fer marxa enrere, de forma sobtada i molt violenta, produint danys greus en un vehicle policial. Posteriorment, va abandonar el vehicle i va continuar la fugida corrent per la via, creuant-la temeràriament. En aquell moment, va ser reduït i detingut pels agents de trànsit.

Durant la detenció, el conductor es va resistir enèrgicament i va donar puntades de peu i espavents amb els braços. Un cop se li va practicar la prova d’alcoholèmia, el resultat va ser una taxa de 0,29 mg/l en aire expirat (el màxim és 0,25). També va donar positiu en el principal constituent psicoactiu del cànnabis, i en cocaïna. En l’escorcoll es va trobar a la butxaca del pantaló del detingut un embolcall de cocaïna. L’arrestat té set antecedents. El jutge el va deixar en llibertat amb càrrecs.

Comentaris
To Top