Ciutat

Policia de barri, la prioritat de la FAVS pel 2019

Manuel Navas i Loli Cebreiro durant la xerrada informativa / D.S.

La Federació d’Associacions de Veïns de Sabadell (FAVS) ha reivindicat la policia de barri com la principal prioritat de l’entitat per aquest any. Ho ha fet durant l’acte de balanç de l’any i la presentació dels reptes del 2019. El seu president, Manuel Navas, ha carregat contra el consistori per no donar resposta a una “llarga reivindicació” que es remunta a l’època de Bustos. “Volem un barri segur amb una parella policial que conegui cada racó i actui com a element dissuasori”, exposava Navas.

Loli Cebreiro, presidenta de l’Associació de Veïns de Ca n’Oriac, ha reconegut els avanços d’aquest any com el projecte Parc del Nord  i el soterrament dels Ferrocarrils a Gràcia. Però també ha passat a enumerar els comptes pendents: una residència pública, el Quart Cinturó, l’Aeroport de Sabadell i la municipalització de serveis públics eren algunes de les reivindicacions.

Navas ha defensat el paper de les associacions de veïns com l’única entitat amb presència a tots els barris que “supleix les deficiències de l’Ajuntament”. Així, considera que “mentre hi hagi problemes a la ciutat, continuarem molestant al poder municipal”.

En clau de ciutat

De cara a les eleccions municipals,  Navas assegura que ja no estan marcades en clau municipal, sinó que “el debat nacional” ha guanyat terreny. “Ja no existeix divisió entre esquerra i dreta, ara es tracta de partits independentistes i unionistes”, deia. Així mateix, el president de la FAVS va exposar la seva preocupació envers la irrupció de l’extrema dreta a Europa i Andalusia: “No descartem que es traslladi a Sabadell”, lamentava.

“El seu ascens és un pas enrere en llibertats polítiques i individuals”, adverteix Navas i afegeix que torna “la xenofòbia i el racisme”, dos elements que havien quedat ocults últimament.

Comentaris
To Top