Publicitat
Vallès

Barberà demana unitat per treballar en la millora de la mobilitat a la B-140

Interior del centre logístic Amazon 4 / Cedida

Barberà fa una petició als ajuntaments de Sabadell i Santa Perpètua per parlar i treballar en un pla per millorar la mobilitat de la B-140. Al consistori li sorprèn les declaracions que s’han fet des de Santa Perpètua i des de Sabadell, ja que els dos Ajuntaments són coneixedors, segons el consistori, del projecte urbanístic que s’està fent a Can Rabella i dels problemes de mobilitat actuals que, segons expliquen, “no han aparegut ara, per aquest projecte”.

Segons s’explica a través d’un comunicat, les obres d’urbanització consisteixen en “fer una nova rotonda a la carretera de Sabadell a Santa Perpètua de Mogoda (B140) que donarà accés a Can Rabella i també millorarà notablement les condicions de seguretat de l’accés al polígon del can Roqueta de Sabadell”. El projecte també inclou l’adequació del carrer de Ca n’Alzina, situat entre els termes de Sabadell i Barberà, i la construcció d’una bassa de laminació per les aigües de pluja que van al torrent de can Llobateres i l’adequació de la zona de bosc del talús del riu Ripoll amb un camí de vora.

Can Rabella no és el model de ciutat i territori que compartim des de l’equip de govern, ni respon a les actuacions que en altres àmbits s’està impulsant des de la regidoria de Territori i Medi Ambient. És un projecte del passat amb uns compromisos adquirits, fruit de la gestió urbanística que s’inicia al 2003, que hem d’entomar els nous governs a partir del 2015, i que suposava greus problemes econòmics als dos ajuntaments [Sabadell i Barberà], a l’hora de desmuntar tot el que anteriors governs havien desenvolupat”, explica Fabià Díaz, regidor de Territori de Barberà del Vallès.

Sabadell coneixedora del projecte urbanístic de Can Rabella

El projecte d’urbanització de Can Rabella era conegut per l’Ajuntament de Sabadell i pel seu alcalde, Maties Serracant, que va ser representat a la Junta de Compensació de Can Rabella. A l’ajuntament de Barberà li sorprenen les declaracions de Serracant, en què assegura no voler un centre logístic a prop del Ripoll.

Sabadell era el propietari del 84% dels terrenys de l’actual zona de Can Rabella a través de Sabadell Creixent. Abans de què Barberà licités el 16% de terreny a l’empresa Goodman – actual propietària del sòl-, Sabadell Creixent també havia venut la seva part a la mateixa empresa, sabent que el terreny anava destinat a la construcció de centres logístics.

En el cas de Barberà, es va incorporar l’import de la licitació al patrimoni municipal del Sòl i l’Habitatge i es destinarà prop d’un milió d’euros a la compra i adequació d’habitatges al municipi per a lloguer social, segons expliquen al text.

Territori i l’ajuntament de Barberà coincideixen en què no s’incompleix el Plan Territorial Metropolità

Tant l’Ajuntament de Barberà com el departament de Territori i Sostenibilitat coincideixen en què no s’està incomplint el Pla Metropolità de Territori, tal i com va apuntar el consistori de Santa Perpètua, ja que el projecte s’ajusta a un pla parcial “previ”, segons ha explicat el departament de Territori a l’ACN.

Publicitat
Comentaris
To Top