Publicitat
Ciutat

Sabadell celebra el 40 aniversari del primer ajuntament democràtic

Sabadell celebra el 40 aniversari del primer ajuntament democràtic amb una exposició

L’historiador Martí Marín a la inauguració de l'exposició / CEDIDA

La mostra Abril de 1979. 40 anys d'ajuntaments democràtics celebra l'aniversari de les primeres eleccions municipals a Sabadell. L'exposició es pot visitar des d'avui a la planta baixa del Casal Pere Quart, i està comissariada per l'exregidor Antonio Rodríguez Galián.

A l'inauguració de la mostra -que va tenir lloc ahir al vespre- hi van intervenir l'historiador Martí Marín -que va posar en contexte aquels primers comicis- i tres exregidors d'aquell primer ple: Ramón Álvarez (PSUC), Oriol Civil (PSC) i Marc Batllé (Convergència).

Segons l'alcalde, Maties Serracant, l'exposició "vol ser un agraïment a totes les persones i organitzacions polítiques que en aquell moment van tenir la valentia política de treballar per la recuperació democràtica d’aquesta institució", a més de servir com "un reconeixement a la democràcia local”.

L’exposició, de caràcter itinerant, conté textos, fotografies, cartells, gràfics, plànols, documentació de l’època i algun vídeo. Concretament, una filmació de les eleccions del 1979 es podrà veure des de la Rambla.

Les primeres eleccions municipals democràtiques es van celebrar el 3 d’abril de 1979. Va guanyar el PSUC, tot i que sense majoria absoluta: van accedir al govern a través d’un pacte de govern amb el PSC. Aquell consistori va tenir quatre grups municipals: PSUC (13), PSC (6), CiU (6) i UCD (dos regidors). A partir de 1983, i fins 1995, Antoni Farrés va guanyar totes les municipals per majoria absoluta.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top