Publicitat
Diners

Transformar casa teva en un escenari per vendre-la com més aviat millor

Roberto i Anna Lavador, a la seva oficina / ÓSCAR ESPINOSA

Tres segons. Aquest és el temps que donem a un anunci en un portal immobiliari. Per això, una bona fotografia de l’habitatge marca el límit entre seguir llegint el text o ignorar-lo. Els germans Anna i Roberto Lavado han creat la immobiliària Tu Casateca, que redueix el temps de venda dels pisos aplicant les tècniques del home staging. És a dir, convertir les llars en un escenari.

Un escenari de casa

Anna Lavado era mestra però molt aficionada a la fotografia. Volia seguir els passos del seu pare i va trobar una especialitat que li va interessar: el home staging. Es tracta d’una tècnica importada dels Estats Units que consisteix a preparar les cases i decorar-les per fer una fotografia atractiva. Els portals immobiliaris a Espanya no cuiden gens la imatge. “Hem vist fotos d’un safareig amb unes calces esteses”, afirma el Roberto.

Van detectar aquesta mancança i el 2015 van llançar Marca de Casa, una empresa que treballaven per immobiliàries de Barcelona, Saragossa i Tudela. Amb aquesta tècnica triguen una mitjana de 38 dies a vendre un habitatge i multipliquen per tres les visites. Segueixen cinc passos: reparar, buidar, decorar, netejar i pintar. “La gent no vol entrar en una casa i sentir que està de visita, s’ha d’imaginar vivint-hi allà”, indica l’Anna. Per això, si el pis està buit, l’omplen de maquetes de mobles. Si és antic i fosc, els buiden i els pinten. Si està moblat i hi viu gent, es guarda tot i s’omple amb material més neutre. “No enganyem”, afirma l’Anna, i el seu germà afegeix que “destaquem els punts forts i en minimitzem els febles”. L’únic problema és fer entendre-li al propietari. El cost, però, mai supera l’1% del valor del pis.

Marca de Casa funcionava fins al punt que un cop tenien redecorats els habitatges, alguns particulars els demanaven que els hi venguessin ells mateixos. Per això, el Roberto es va formar aconseguint el títol d’agent immobiliari AICAT. A l’octubre, van obrir Tu Casateca, una immobiliària diferent. “No agafem més de tres pisos a la vegada perquè, si no, no podem abastar-ho”, explica l’emprenedor. Necessiten uns dies per preparar i decorar la casa. Aquest servei és gratuït i s’inclou dins de la comissió de la venda. Tot i això, el propietari el ven abans i a millor preu.

“No es pot tenir pressa”

1. Recomanarien emprendre un negoci propi?

El que recomano és no tenir pressa. Si necessites guanyar el primer mes perquè t’has quedat sense feina, el més segur és que no funcioni. És lent però tens satisfaccions. La manera de treballar la generes tu.

2. Quins problemes s’han trobat?

El tema burocràtic: Hisenda, l’alta d’autònoms, l’Agència Tributària… Quan no vens d’allà pot ser tot un món.

3. Què els ha sorprès?

Treballem molt més. A més ens hem trobat que els propietaris venen casa seva amb un valor sentimental que no serveix per taxar els habitatges.

4. Endinsar-se en el sector immobiliari després de la crisi no és arriscat?

No aspirem a fer cent pisos al mes. Ho vam muntar amb ètica com a autoocupació.

Publicitat
Comentaris
To Top