Diners

CCOO avisa l’Estat des de Sabadell que convocarà mobilitzacions si no s’arriba a un acord en la reforma laboral i les pensions

El secretari general de CCOO, Javier Pacheco, ahir a l’Auditori del carrer de Lacy de Sabadell / D. S.

“Sortirem al carrer si no hi ha acord en la reforma laboral i les pensions”. Amb aquesta contundència es va expressar ahir el secretari general de CCOO de Catalunya, Javier Pacheco, a Sabadell. Un total de 304 persones van omplir de gom a gom l’auditori del carrer de Lacy, on es va celebrar l’assemblea del sindicat.

Pacheco no va acceptar l’excusa de la minoria del govern socialista i va acusar la patronal CEOE amb el suport del PDECat de “carregar-se” els acords entre els sindicats i el Ministeri de Treball a la taula de diàleg social. El líder sindicalista va fer una crida perquè el conveni sectorial torni a prevaldre per davant dels convenis d’empresa. “S’ha de donar la força real a la negociació col·lectiva”, va reivindicar Pacheco.

En la mateixa línia, la secretària d’Acció Sindical de CCOO, Cristina Torre, va reclamar “revertir” la reforma laboral impulsada pel govern del PP. Segons Torre, les empreses han tingut tres anys de beneficis i per tant cal fer una “ofensiva per recuperar els salaris”, que en cap cas poden estar per sota dels 14.000 euros.

Vaga el 8 de març

El sindicat va anunciar una vaga de dues hores el pròxim 8 de març per exigir la igualtat de gènere. En aquest sentit, Pacheco va assegurar que serà una vaga de “caràcter social de lluita contra el patriarcat”. Torre va afegir que en la reivindicació per a la igualtat s’ha de sumar la reclamació per un “treball digne” per a les dones.

Comentaris
To Top