Oci i cultura

Alien, Dràcula i els zombis envairan Sabadell del 4 al 10 de març

Els programadors del Festival de Cinema de Terror han presentat l’edició més ambiciosa fins ara

La subdirectora del Festival, Georgina Arcusa, i el director, David Garnacho, durant la presentació a l'Estruch / CEDIDA

A començaments de març, Sabadell patirà l’asedi de forces obscures més enllà de la comprensió dels mortals. No ens referim a la recent convocatòria d’eleccions generals, però, sinó als aliens, vampirs i monstres sanguinaris que acompanyaran les projeccions i activitats del 8é Festival de Cinema de Terror de Sabadell. El festival se celebrarà del 4 al 10 de març a diversos espais de la ciutat.

“Aquesta edició arriba amb més força que mai”, asseguren els seus organitzadors, que dijous al vespre van presentar a l’Estruch la programació d’aquesta setmana tan freak. Aquest 2019, han augmentat el nombre de propostes fins a oferir-ne, com a mínim, dues cada dia. Entre elles en destaquen una vintena de projeccions -entre curts i llargmetratges- conformen l’espina vertebral de l’esdeveniment, amb pel·lícules com Sant Martí -un escalofriant slasher als Pirineus-, Drácula de Denise Castro -una revisió vampírica de baix pressupost- o One Cut of the Dead -un pla seqüència sobre un atac zombie al Japó-. Altres pel·lícules destacades són:

Les pel·lícules, tot i això, no són les úniques protagonistes del certamen. Segons explicava la subdirectora del festival, Georgina Arcusa, la intenció aquest 2019 és “ampliar el ventall d’activitats terrorífiques més enllà del cinema”. Això es tradueix en una sèrie de propostes paral·leles com la xerrada Alien, el company de viatge que ningú desitjaria -organitzada per l’Astronòmica en consonància amb el leit motiv del festival, la pel·lícula de Ridley Scott Alien. El octavo pasajero, que celebra el seu 40é aniversari-.

Altra novetat en aquesta línia és la inclusió d’una jornada de jocs de taula de terror, que se suma a activitats ja tradicionals com la col·laboració amb el col·lectiu de dibuixants Bafarada -que oferirà una exposició a Belles Arts- o els Cuentos perturbadores al LibreRío de la Plata.

Pots consultar totes les activitats del Festival -amb les dades, preus i ubicacions- en aquest enllaç o fent clic a sobre de la imatge:

CALENDARI D’ACTIVITATS

. . . . . . .

A la presentació, el regidor de Foment de les Arts Audiovisuals, Miquel Soler, va destacar que li sembla “màgic” que el festival es vagi repetint any rere any. “Aquest esdeveniment ja comença a ser un referent a fora, però el més important és com ha aconseguit unir a entitats de caire molt diferent en un objectiu comú”, va explicar, en referència a com la proposta compta amb la participació d’organitzacions tan diferents com l’esplai El Bombeto, la Plataforma per la Llengua o el Mecal.

Comentaris
To Top