Ciutat

Marcel Mauri: “Tenen tanta por a la rebregada que farà Estrasburg que miren de guardar les formes”

Marcel Mauri, en la seva intervenció / LLUÍS FRANCO

El vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, va assistir aquest dijous a l’acte de presentació del llibre de Lluís Casals ‘L’esclat que ara m’ofrenes’ al Casal Pere Quart. Mauri va valorar la situació del ‘judici del procés‘ assegurant que “amb l’inici de judici hem aconseguit que la fiscalia, i l’advocacia de l’Estat, és a dir, el Govern del PSOE es desemmascarin clarament i explicitin que és un judici polític“.

El vicepresident d’Òmnium ha assegurat que el judici ha agafat un clar to polític i que això és un fracàs per l’Estat espanyol que demostra que “són incapaços de dirimir les qüestions polítiques on s’haurien de tractar: al Parlament, al carrer, als debats públics…”.

Segons Marcel Mauri “tenen tanta por de la rebregada que farà Estrasburg i de la mirada internacional que està tenint el judici que estan intentant guardar les formes. Però en el fons és el que és: un Judici a la democràcia

A més, Mauri ha volgut destacar “la valentia dels presos i la seva dignitat“, assegurant que han deixat clar que “no han comès cap delicte” i que han evidenciat que “no hi ha hagut violència” i que “l’Estat ha vulnerat drets fonamentals”.

A més, ha assegurat que no s’han respectat els drets de cap dels acusats “començant pel president d’Òmnium, Jordi Cuixart” assegurant que com que no és aforat “no s’hauria de jutjar al tribunal suprem”.

Mauri ha volgut fer una crida a la mobilització d’aquest cap de setmana a Barcelona: “Si criminalitzen la mobilització popular i ens titllen de murs humans provocadors de violència, aquest dissabte a Barcelona tornarem a demostrar que si som un mur és contra la intolerància, contra l’extrema dreta i contra aquest estat que vulnera drets fonamentals“.

Comentaris
To Top