Diners

Un inversor mexicà compra 22 milions d’accions del Banc Sabadell

David Martínez ha augmentat la seva participació a l’entitat fins al 3,49%

Seu del Banc Sabadell a Alacant / ACN

L’inversor mexicà David Martínez ha passat a controlar el 3,49% del Banc Sabadell; amb la compra de 22 milions d’accions entre el 12 i el 15 de febrer. L’operació, que ha tingut un cost de 20 milions d’euros, sitúa Martínez com a segon màxim accionista de l’entitat, només per darrera de l’empresa de gestió d’inversions nord-americana BlackRock; i com a primer inversor a títol individual.

Amb preus d’adquisició d’entre 0,88 i 0,94 euros per acció, Martínez ha aprofitat el descens de la cotització del banc per ampliar la seva participació; que havia passat del 5% l’any 2013, al 3,1% el passat setembre. El multimilionari mexicà ha fet aquestes operacions a través de la seva societat inversora Fintech Europe (amb seu a Luxemburg) i filial de Fintech Investment i Fintech Advisory.

David Martínez Guzman, que forma part del consell d’administració del Banc Sabadell des del 2014, va fundar Fintech Advisory l’any 1987 i des de llavors s’ha especialitzat en comprar deute de països del tercer món i amb problemes, i també a rescatar empreses a punt de fer fallida. La major part de les seves inversions són a l’Argentina, on se l’ha vinculat a la família Kirschner i controla l’empresa Telecom Argentina. La seva fortuna personal està valorada en uns 2.400 milions de dòlars. Se’l considera un ‘inversor fantasma’ per la seva discreció i poca visibilitat pública.

Martínez no ha estat l’únic que ha aprofitat la davallada de les accions de l’entitat sabadellenca per invertir. Diversos homes forts del banc, amb el seu conseller delegat Jaume Guardiola al capdavant, han comprat accions del banc en els darrers dies. En total, han adquirit un milió de títols a preus entre 0,84 i 0,87 euros. David Vegara, Manuel Valls, Josep Lluís Negro, i els directors generals Tomàs Varela i Miquel Montes també han comprat accions com a gest de confiança en la gestió del banc i davant els resultats de l’any passat.

Comentaris
To Top