Publicitat
Ciutat

El cementiri de Sabadell ja té columbaris per a cendres

Els nous columbaris tindran una capacitat per a quatre urnes cadascun / D.S.

“A Sabadell, al voltant del 44% de persones incineren els seus familiars. Les formes culturals i socials d’entendre la mort han canviat i hem d’adaptar els equipaments a aquestes noves tendències”, ha indicat el regidor de Salut, Ramón Vidal, durant la presentació dels 600 columbaris, un espai nou del cementiri de Sabadell. Els columbaris es començaran a comercialitzar durant les properes setmanes i permetrà a les famílies dipositar les urnes dins del mateix cementiri.

Estan ubicats a dos places del cementiri: la plaça de les Constel·lacions i la plaça dels Asteroides i cada columbari té un acabat de marbre blanc i una placa identificativa i podrà acollir fins a quatre urnes.

Altres actuacions

A banda dels columbaris, durant la presentació s’ha destacat altres accions com l’obertura d’un nou pas a la zona de la Via Làctia per millorar la connexió entre el cementiri nou i el sector meridional. Vidal ha recordat la construcció de 110 nous nínxols i la pavimentació del Cementiri Vell, unes actuacions que s’han donat en el marc del pla d’inversions des del 2016. Pel que fa a la construcció de nous nínxols, l’Ajuntament no té previst augmentar aquesets infraestructures perquè considera que amb els recursos existents pot “cobrir les demandes durant un bon grapat d’anys”.

El regidor ha avançat que s’està treballant en el nou Pla d’Inversions que preveu un pressupost de 550.000 euros per “noves actuacions i manteniment de l’equipament”.

Publicitat
Comentaris
To Top