Ciutat

Berlanga (Sabadell en Comú): “Necessitem un govern que pensi en la ciutat i que no demani el 155 ni se centri en la República”

L'alcaldable de Sabadell en Comú, Joan Berlanga, durant la presentació de la candidatura / óscar espinosa

Una candidatura d’esquerres, ecologista i feminista. Així ha resumit Mar García, coordinadora del Partit Verd Europeu, la candidatura de Sabadell en Comú de cara a les municipals del proper 26 de maig. “No tinc previst prometre treball per tothom ni el soterrament de la Gran Via”, ha assegurat el cap de llista dels comuns, Joan Berlanga, “perquè fer política és compromís i rigor”.

En aquest sentit, l’actual tinent d’alcalde apunta que Sabadell necessita “un govern que pensi en la ciutat per sobre les sigles del partit” i que no demani “ni el 155 ni se centri en una república que no compta amb una majoria”. El cap de llista s’ha mostrat orgullós per la motxilla que arrosega el partit, “una herència d’Antoni Farrés, amb tradició republicana i obrera” i s’ha compromés a “seure’s amb qui toca i dialogar”.

Les promeses

Les propostes que ha destacat Berlanga, sense excedir en detalls, han estat tres: garantir un bon funcionament dels serveis públics –neteja viària, transport públic, subministraments…–, garantir els drets socials, en concret el dret a l’habitatge, l’educació, el dret a la seguretat –incloent un projecte de policia de barri– i la millora del servei de salut i, fomentar la cohesió social mitjançant l’esport i la cultura.

Berlanga reclama unitat d’acció dels partits d’esquerres i considera que “el Comú és l’espai per superar la fragmentació de l’esquerra, una esquerra responsable que busqui l’equilibri territorial dels barris”. El regidor ha afegit que “no és el moment d’abraçar-se a les sigles del partit o a l’espai de confort polític”.

Un món globalitzat

Durant la presentació de la llista electoral dels comuns s’ha debatut l’auge de l’extrema dreta a Espanya. “Cal desemmascarar l’extrema dreta i fer-ho amb el vot de la il·lusió a les eleccions municipals i a les europees”, ha valorat el candidat dels comuns al Parlament europeu, Ernest Urtasun. “Tenim un mateix objectiu: reconstruir drets i llibertats”, ha dit.

Mar García també ha destacat la importància de les polítiques ambientals en el programa electoral dels comuns. “Hem de cuidar el planeta, ens queden només dotze anys per reaccionar”, alertava. García ha destacat el “gran marge d’actuació municipal” que poden salvaguardar el planeta, com la gestió de residus i energia i les polítiques de mobilitat.

“L’alternativa”

El diputat Joan Mena ha garantit que aquesta formació és “l’única alternativa a Espanya, Catalunya i Sabadell”. “Mentre ens espanten amb la triple dreta a Andalusia, ens amaguen que podem barrar el pas als grans lobbies“, assegura el diputat sabadellenc.

Per la seva banda, el regidor d’Unitat pel Canvi, Eduard Navarro, ha destacat que es tracta d’una candidatura “plural i paritària” i ha carregat a ultrança contra “aquells que no practiquen el sabadellenquisme i venen Sabadell als amics que tenen a altres institucions”.

Comentaris
To Top