Publicitat
Diners

5 milions d’euros en programes d’ocupació per a persones aturades

La nete viària és una de les més de 20 especialitats que es poden fer / LLUÍS FRANCO

L’Ajuntament de Sabadell ha rebut 5 milions d’euros en subvencions per destinar-los enguany a programes d’ocupació per a persones que estiguin a l’atur.

Es tracta de partides atorgades pel Servei d’Ocupació de Catalunya i la Diputació de Barcelona. El regidor de Treball, Eduard Navarro, ha destacat que els dos reptes per aquest any són “millorar la qualitat de l’ocupació i atendre els col·lectius més vulnerables com els majors de 45 anys, els joves i les cronicificacions de l’atur”.

Gràcies a aquestes subvencions es podran desenvolupar cinc programes destinats a persones a l’atur, que són contractats temporalment (6 mesos), que combinen l’activitat laboral amb formació i que fan obres i serveis en benefici de la ciutat de més de 20 especialitats.

Navarro va destacar que no només hi ha les ocupacions tradicionals sinó també altres com “videoproducció i cultura audiovisual”. Segons les dades de 2017, el 41% dels participants en els programes d’ocupació van aconseguir inserir-se al mercat laboral.

El programa Treball als barris està destinat a persones a l’atur empadronades al districte 6è i l’àmbit del riu Ripoll. El programa Treball i Formació està adreçat a persones desocupades però que ja no reben cap prestació. També s’inclou una línia per a dones que hagin estat víctimes de violència de gènere. L’Enfeina’t és per persones en atur de llarga durada. L’oferta es completa amb el de foment de l’ocupació local i el de garantia juvenil.

Publicitat
Comentaris
To Top