Ciutat

Jordi Puig viatja amb la seva cadira de rodes per la República Catalana

Jordi Puig arriba al Racó del Campanar / Óscar Espinosa

Jordi Puig està donant la volta als Països Catalans amb la seva cadira de rodes. El passat 19 de desembre, coincidint amb la vaga de fam dels presos polítics, Puig pren la decisió d’emprendre aquesta acció i va sortir de casa seva a Mallorca. El seu objectiu és anar de punta a punta dels territoris catalanoparlants i, de fet, ja ha passat per Guardamar, Fraga i Maó. Ara només queda seguir fins a Salses (França), on acabarà l’aventura.

“Fa 16 anys que visc a Mallorca, però sóc de Girona i el procés dels últims 10 anys l’he viscut des de la distància i, quan els presos es van posar en vaga de fam, vaig decidir que ja no m’ho podia mirar més des del sofà i vaig decidir aportar el meu petit gra de sorra”, explicava Puig. Actualment ja porta prop de 1500 quilòmetres i aquest dissabte al migdia ha arribat a Sabadell, des d’on passarà a Terrassa per fer-hi nit.

Puig es lleva d’hora cada matí i roda amb la seva cadira durant les hores de llum. Recorre 20 o 30 quilòmetres cada dia i, a cada poble es rebut per gent, i fa nit a casa d’algú. “Sempre m’acull algú a casa seva per poder dormir”, assegura.  En quant a com s’està vivint el procés, Puig troba un punt en comú a totes les poblacions per on ha passat: “A tots el pobles dels Països Catalans, siguin grans o petits, hi ha gent disposada a moure’s per una causa justa”.

Vell conegut del moviment independentista

 Jordi Puig va començar la seva trajectòria a l’any 1977, quan va militar al Partit Socialista d’Alliberament Nacional (PSAN). L’any 1980, Puig va entrar a presó per l’assalt a la caserna de Berga, i va quedar en llibertat 5 anys després. Posteriorment a aquesta activitat, Puig comença a militar a Terra Lliure i l’any 1990 va quedar en cadira de rodes, després que li explotés un artefacte davant dels jutjats de Santa Coloma de Farners.

Comentaris
To Top