Publicitat
Diners

Cotxes elèctrics i híbrids de segona mà, per primer cop al Saló del Vehicle d’Ocasió

Una dona camina al mig de la Fira Sabadell en una edició del saló / LLUÍS FRANCO

El 12è Saló del Vehicle d’Ocasió Garantit de Sabadell tindrà per primer cop vehicles elèctrics i híbrids de segona mà. Aquesta és la principal novetat de l’esdeveniment que se celebrarà del 7 al 10 de març a Fira Sabadell.

El saló tindrà més de 200 vehicles exposats, de menys de tres anys de vida, de km 0 a un màxim de 40.000 quilòmetres, i amb una garantia dels 12 mesos fins als 5 anys, depenent dels vehicles. El president del Gremi de Tallers de Reparació i Venda d’Automòbils i Recanvis de Sabadell i província de Barcelona, Josep Manel López, va recordar que l’edició de l’any passat va ser “la millor de la història”.

Atenent les dades de què disposa el gremi, aquest serà “un bon any”. A més, per primera vegada estaran exposats vehicles elèctrics i híbrids seminous, km 0 i d’ocasió de diferents marques. Per tant, les persones que estiguin interessades en aquest tipus de vehicles podran veure’ls de molt a prop i fins i tot fer una prova dinàmica a la carretera. Aquesta novetat serà un primer tast de la fira sostenible que s’organitzarà a l’abril. “És el futur i els tallers i els venedors ens hem d’anar introduint i hem de posar el fil a l’agulla”, ha destacat López.

El Saló del Vehicle d’Ocasió Garantit tindrà activitats com la presència de food truck i màquines arcade i un simulador virtual d’invasió de l’espai, A més, es farà un sorteig de 2.000 euros entre tots els compradors dels vehicles.

La xacra dels tallers il·legals

Durant la presentació de la fira, López ha denunciat “la xacra” històrica de la proliferació dels tallers il·legals de reparació de vehicles. En aquest sentit es comptabilitzen dins de l’àmbit de la federació catalana més de 490 denúncies a Indústria l’any passat. “Són denúncies documentades”, ha subratllat López.

Tot i això, només n’han actuat sobre una cinquantena. En tot cas, els sancionats només ho són per una falta. Així, molts d’aquests tallers il·legals continuen amb la seva activitat en un altre indret. D’aquesta manera, els tallers il·legals de reparació de vehicles podrien estar restant entre un 20% i un 30% de la facturació dels establiments legals.

Publicitat
Comentaris
To Top