Ciutat

Fins a 1.600 persones participaran a la rua de Carnestoltes

Aquest any les activitats es concentraran l’1, 2 i 3 de març: s’espera que la rua congregui 1.600 persones

Presentació del programa / D.S.

Aquest proper cap de setmana es celebrarà el Carnestoltes a Sabadell, i amb ell desenes d’activitats a la ciutat. En aquesta edició, l’organització, l’associació Disbauxa, ha decidir passar dels 4 dies d’activitats a 3, comprimint-ho a divendres, dissabte i diumenge, és a dir, el 1, 2 i 3 de març. Segons l’organització aposten per concentrar més activitats el divendres, tal com ha explicat Joan Carles Cusidó.

La festa començarà el divendres a la plaça del doctor Robert a les 18 hores amb un espectacle d’animació seguit per una batukada amb Bandtumbats i una tabalada amb les forques de Can Deu. El pregó serà a les 21 hores i el rei carnestoltes sortirà al balcó de l’Ajuntament, acompanyat dels Diables de la Creu Alta.

Dissabte es començarà la festa amb la recollida de productes de la sopa de Carnaval de Sabadell anomenada Catxaruta que es farà a les 12 al Mercat Central. Després de la recollida d’ingredients a les 15 es començarà l’el·laboració que comptarà amb la col·laboració del Ciervo Teatre.

A la nit, es podrà veure el Barça-Madrid a la plaça Dr. Robert, que anirà seguit d’una nit de música de la mà de Dj Magenta i Dj Marikarmen Free.

Diumenge es començarà a les 12 del migdia amb el Ball de Gitanes. Que comptarà amb l’Esbart Sabadell Dansaire i l’Agrupació Ball de Gitanes de Martorelles. A la tarda arriba la gran Rua de Carnaval, que enguany compta amb més de 1600 persones apuntades, una xifra molt semblant a la de l’any passat.

La rua començarà al carrer de Francesc Layret i acabarà, amb el lliurament de premis a la plaça Doctor Robert. En total, es donaran fins a 11 guardons: 3 premis de comparses, 2 premis carrosses, 6 premis que són escenografia, vestuari, coreografia i dos que el jurat donarà a les que vegin més originals. D’aquesta manera es donen més premis “i tothom surt més content” ha explicat Cusidó

Finalment s’acabarà la festa amb la crema del Rei Carnestoltes, diumenge, a les 9 del vespre a la mateixa plaça Doctor Robert.

Comentaris
To Top