Ciutat

Joves europeus visiten l’Institut Pau Vila per treballar l’alimentació saludable i sostenible

Una de les activitats del projecte BITE, a l'Institut Pau Vila / CEDIDA

Un grup d’alumnes internacionals provinentes de diferents centres educatius de França, Portugal, Xipre i Itàlia participen aquesta setmana a Sabadell en un projecte Erasmus+K2 juntament amb l’Institut Pau Vila. La iniciativa -batejada amb el nome de BITE (Bring Intuitive Thinking into Eating)– té com a objectiu capacitar els nois i noies per participar de forma crítica i activa en un sistema alimentari més just i sostenible.

Els centres participants, a banda de l’Institut Pau Vila, són el Collège Hasting de Caen (França), Agrupamento de Escolas Ibn Mucana d’Alcabideche (Portugal), Lykeio Apostolon Petrou and Pavlou de Limasol (Xipre) i IC Casteler de Paese (Itàlia). El treball, a més d’aprofundir en una tema d’interès des d’una perspectiva transversal, potenciar les eines digitals i el treball cooperatiu entre l’alumnat, contribueix perquè els nois i noies millorin les seves competències en anglès, ja que aquesta és la llengua vehicular del projecte.

Una de les activitats del projecte BITE, a l’Institut Pau Vila / CEDIDA

Durant l’estada a Sabadell, l’alumnat d’altres països conviurà amb famílies de l’Institut Pau Vila. Al llarg de la setmana, aquests nois i noies treballaran conjuntament de forma col·laborativa amb debats, enquestes, experiments, fulls informatius i publicitaris i visitaran mercats i entitats relacionades amb l’alimentació, la salut i el benestar, tant a escala local com provincial.

Així mateix, és previst que entre aquest curs i el vinent l’alumnat de l’institut sabadellenc que pren part al projecte faci una estada similar a les escoles dels països participants. Durant aquest curs i el proper, el centre prendrà part en dos projectes Erasmus+ K2 -un per a l’ESO i un altre per a Batxillerat- i en un projecte Erasmus+ K1, de formació del professorat.

Publicitat
Comentaris
To Top