Diners

Fluidra guanya 66,6 milions d'euros el 2018

El president executiu de Fluidra, Eloi Planes, en una imatge d'arxiu / CEDIDA

Fluidra va tancar el 2018 proforma amb un benefici net de 66,6 milions d'euros i un augment de les vendes del 5,2%, fins al 1.318 milions d'euros, segons ha informat l'empresa a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). L'EBITDA ha estat de 223,7 milions d'euros, un 9% més.

Per l'empresa sabadellenca, el 2018 ha estat el de la consolidació de la fusió amb el grup nord-americà Zodiac el juliol passat i els comptes del 2018 estan formulats conjuntament. De cara el 2019, la companyia espera que la facturació se situï entre els 1.350 i els 1.400 milions d'euros, i que l'EBITDA estigui entre els 240 i els 260 MEUR, mentre que el deute net ho faci per sota de 2,6 vegades l'EBITDA davant la ràtio de 3,2 actual.

Amb dades ajustades a tipus de canvi constant, les vendes al sud d'Europa van assolir els 447,9 milions d'euros, un 34% total del grup i van augmentar un 6,6% respecte l'ant anterior. A la resta d'Europa, les vendes van arribar als 198,6 milions d'euros, el 15,1% del total i un 8,4% més; en el mercat nord-americà van arribar als 405,5 milions d'euros, un 30,8% del total i un 6,3% més respecte el 2017. A la Resta del Món es va registrar una disminució del 0,9%, afectat pel negoci de Piscina Comercial en concloure els grans contractes del 2017 a la zona de l'Àsia.

Publicitat

Per àrees de negoci, destaca l'increment de les activitats en piscina residencial, a l'igual que el negoci de tractament d'aigua en piscines i el de la conducció de fluids per a piscines.

Segons el president executiu de Fluidra, Eloi Planes, "bona part de l'esforç corporatiu de l'exercici ha estat dedicat a la integració de les dues organitzacions". "Estem molt satisfets perquè ambdós objectius s'han aconseguit i amés reafirmem que estem a la senda de complir el nostre Pla Estratègic 2022.

Durant el 2018, les dues empreses s'han dedicat a adaptar les sinèrgies, amb un estalvi de 8 milions d'euros. Segons el conseller delegat de la companyia, Bruce Brooks, "s'han examinat i posat en comú més de 4.400 accions d'integració, de les que més de dues terceres parts estan concloses al final de l'exercici"

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top