Ciutat

Sabadell es declara ciutat "lliure de feixisme i de racisme"

Segueix convocat, però, un acte de Vox per aquest dissabte

Fotografia: Lluís Franco

La pujada de l'ultradreta i de moviments regressius en relació als drets i les llibertats han portat a l'Ajuntament a aprovar una moció per convertir Sabadell en una ciutat "lliure de feixisme i de racisme". En una moció, aprovada per la Junta de Portaveus, s'expressa el rebuig a l'extremisme i es postul·la la ciutat com un espai de "convivència en la diversitat".

Encara que està convocat un acte d'un partit d'extrema dreta aquest dissabte, l'Ajuntament acorda no permetre cap tipus d'acte que tingui relació amb ideologia relacionada amb el "feixisme, racisme, xenofòbia o qualsevol tipus de descriminació i/o genocidi".

"Netejar" Sabadell

L'Ajuntament es proposa mantenir la campanya de "neteja i control" de la "propaganda d'activitats" que puguin suposar qualsevol tipus de discriminació per raons racials, d'ètnia, cultural, gènere o orientació sexual.

Publicitat

Així mateix, es pretén la promoció a través de programes i activitats un objectiu clar contra l'extremisme: "acabar amb els prejudicis, els falsos rumors i els estereotips" que consideren avui dia estesos entre la població.

Així mateix, s'activa el protocol amb el Col·legi d’Advocats per donar suport jurídic a les persones agredides en actes feixistes, racistes, masclista o LGTBIfòbics i s'exposa el compromís que l'Ajuntament es personarà com a acusació particular en aquests casos. La Junta de Portaveus ja va declarar la ciutat lliure de racisme, xenofòbia i homofòbia el gener de 2014.

L'acte de Vox segueix convocat

Tot i la declaració de la mateixa Junta de Portaveus, l'acte de Vox d'aquest dissabte al Casal Pere Quart segueix convocat per la formació ultradretana, que es presenta a les properes eleccions municipals del mes de maig i que vol que l'acte sigui un tret de sortida a la cursa per entrar al consistori.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top