Ciutat

Els infants de la ciutat surten al carrer amb el Carnestoltes

Els carrers de Sabadell, envaïts per les rues escolars

La rua de l'Escola del Sol pel carrer de Gràcia aquest divendres tarda/P.A

Aquest divendres a la tarda, els infants de la ciutat han gaudit d’allò més amb les activitats entorn del Carnaval. Una bona part de les escoles han organitzat activitats com a colofó del d’una setmana dedicada al Carnestoltes. Alguns centres com l’Escola del Sol i també l’Escola de Jesús Salvador han celebrat una petita però sorollosa rua pels carrers del centre.

Escoles com l’Estel i l’Escola Pia ho han fet a porta tancada en els respectius centres. Alguns nens s’han disfressat dels seus personatges preferits,

Els nens i nenes d’infantil, primària i secundària han anat a l’escola disfressats, acompanyats dels seus pares han estat rebuts pels companys que es queden a menjador i amb un ambient totalment festiu de Carnaval, han participat de diverses activitats preparades pel dia d’avui.
A l’Escola Estel, s’ha organitzat un concurs de disfresses.

L’Escola Pia és una dels centres escolars que aquest divendres tarda ha fet festa grossa amb el Carnestoltes. Al  matí s’han celebrat les classes amb normalitat, però a la tarda s’han organitzat diversos balls a les aules i els pares i mares han participat dels actes. El Jordi és professor de secundària, i assegura que els nens d’aquests cursos ja no els interessa disfressar-se, “a no ser que sigui fora de l’ambient escolar”. Tanmateix, aquest professor  aclareix que “els més petits sí que ho gaudeixen. Cada dia hi ha el rei Carnestoltes que els hi diu que han de portar l’endemà: que si una perruca, un detall de color blau, un pentinat estrafolari”.

Al pati del centre s’han aplegat pares i mares i també algun avi dels nens i nenes. Un dels pares explica que ha vingut acompanyar els seus dos fills, Lucas i Noa. El Luca, diu el seu pare “ha volgut disfressar-se de personatge de Fortnite i la nena d’unes bosses”. En aquest centre escolar fins i tot els monitors de menjador van disfressats. El Ferra, els dos Carles, el Martí i el Jordi ho han fet de Lucky Luke i els temibles Germans Dalton. Situats a la porta d’entrada del patí, van rebent els pares i els seus fills.

Els nens i nenes de l’Escola Bertran també han sortit a fer la rua / CEDIDA

A l’Escola Estel, s’ha celebrat un concurs de disfresses. La Sandra, una de les responsables de la recepció del centre explica que la intenció és incentivar elsnens ha de participar d’aquesta tradició i que un dels objectius és aconseguir que els nens i nenes participin de l’elaboració de les disfresses, tot i que reconeix que això “no sempre se segueix”. Al pati de l’escola s’instal·la una tarima per poder fer la cerimònia de lliurament dels premis. Avui tots els 340 infants que van aquesta escola hi participen.

A l’entrada de l’escola, la Sofia de sis anys, s’ha disfressat de bruixa i explica que una part del vestit l’ha confeccionat la mare. El Guillem, el Manuel i l’Erich s’han disfressat de fitxes de Dominó. La mare els hi ha fet la disfressa. Estant convençuts que poden guanyar el concurs i de fet, és una disfressa molt original. El seu amic l’Hugo, va de ‘transformer’.

Per la seva banda tots els cursos de l’Escola del Sol, han sortit al carrer per celebrar la rua. Els pares acompanyaven els nens i nenes que disfressats caminaven al so dels tambors i la música pel racó del campanar i carrer de Gràcia, fins a la plaça del Mercat, fins a tornar al centre escolar. Al mateix temps, al passeig Manresa discorria una altra rua, la de l’Escola Jesús Salvador, amb un petit grup de tambors i timbals.
Molts d’ells, participaran de ben segur a la rua que tindrà lloc diumenge a Sabadell.

Comentaris
To Top