Publicitat
Diners

Fluidra obté un benefici net de 66,6 milions després de la fusió amb Zodiac

El president de Fluidra, Eloi Planes / ACN

La fusió amb el grup nord-americà Zodiac el juliol passat ha convertit la sabadellenca Fluidra en el líder mundial del sector d’equipaments per a piscines i wellness.

Això s’ha vist reflectit en els comptes del nou grup, que consideren els resultats consolidats de les dues empreses en els dotze mesos de l’exercici. La nova Fluidra va ingressar l’any passat 1.318 milions d’euros, un 5,2% més que el 2017 ajustat per un tipus de canvi; un Ebitda de 223,7 milions d’euros, amb un increment del 9% i un benefici net de 66,6 milions d’euros. A més, les vendes han crescut el 5,2%. Amb dades ajustades a tipus de canvi constant, les vendes al sud d’Europa van assolir els 447,9 milions d’euros, un 34% total del grup i van augmentar un 6,6% respecte a l’any anterior. A la resta d’Europa, les vendes van arribar als 198,6 milions d’euros, el 15,1% del total i un 8,4% més; en el mercat nord-americà van arribar als 405,5 milions d’euros, un 30,8% del total i un 6,3% més respecte al 2017. A la resta del món es va registrar una disminució del 0,9%.

Si s’analitzen els comptes de gener a juny de forma independent i de juliol a desembre amb Zodiac, Fluidra presenta uns ingressos de 1.029 milions d’euros i unes pèrdues de 33,9 milions.

Objectius per al 2019

El president executiu de Fluidra, Eloi Planes, ha assenyalat que “bona part de l’esforç corporatiu de l’exercici ha estat dedicat a la integració de les dues organitzacions”. Per al 2019, s’espera una facturació d’entre 1.350 milions d’euros i 1.400 milions d’euros, l’Ebitda entre 240 i 260 milions d’euros i un deute net per sota de 2,6 Ebitda. Planes va assegurar que “estem en el camí per complir el nostre Pla Estratègic 2022”.

Publicitat
Comentaris
To Top