Publicitat
Diners

L’atur puja lleugerament al febrer a Sabadell

El mes passat hi havia 72 persones més desocupades a Sabadell tot i que respecte a l’any passat la xifra cau un 5,2%

Un treballador descarregant material d'una furgoneta / LLUÍS FRANCO

72 persones més a l’atur a Sabadell. Segons les dades que el Ministeri de Treball i Seguretat Social ha fet públiques avui, el mes passat es van registrar 12.547 sabadellencs a les oficines del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) a la ciutat, un 0,6% més que el gener del 2018. Aquest increment és un fet estrany que només s’ha produït dos cops en un febrer en els últims cinc anys.

Malgrat aquest lleuger creixement, Des del punt de vista interanual, el mes passat van haver-hi 687 menys desocupats que el febrer del 2018 (-5,2%). De fet, des del 2008 no hi havia un febrer amb menys persones aturades a Sabadell. Aleshores, just abans de la crisi, les persones sense feina van ser 9.450. A partir d’aquell moment la tendència de l’atur el segon mes de l’any va ser de creixement.

No ha estat fins al febrer del 2019, que el nombre de desocupats ha tornat a xifres d’abans de la crisi.  En aquest sentit, aquest és el 67è mes en què l’atur cau de manera consecutiva en relació a l’any anterior.  Pel que fa a la comparació mensual, el nombre de desocupats queia també de forma consecutiva des del mes d’octubre a la ciutat.

AUGMENT AL VALLÈS

L’atur va augmentar en 225 persones al Vallès Occidental respecte el gener del 2018. Al febrer hi havia 50.097 persones sense feina. Terrassa és el municipi on s’ha incrementat més el nombre d’aturats (+303), seguit per Sabadell (+72) i Santa Perpètua (+29) i Palau-solità i Plegamans (+24). Per la part positiva, els municipis on ha caigut més l’atur han estat Rubí (-80), Cerdanyola (-66) i Montcada (-40).

En canvi, a Catalunya, l’atur va baixar en 1.734 persones al febrer respecte al gener i el nombre de desocupats es va situar en 396.642 persones, xifra que representa un descens del 0,44%.

Publicitat
Comentaris
To Top