Publicitat
Ciutat

Guanyem proposa crear la figura de l’agent cívica per a dones de més de 55 anys

Els regidors Miquel Soler i Marisol Martínez, en una imatge d'arxiu / D.S.

Coïncidint amb el Dia Internacional de la Dona, Guanyem Sabadell ha presentat algunes propostes per donar-los suport i mostrar el seu compromís amb la “igualtat real” entre homes i dones. La candidata a l’alcaldia de la plataforma, Marisol Martínez, ha assegurat que “les dones no poden ser lliures i iguals si no disposen d’independència econòmica”.

La primera proposta passa per crear la figura de l’agent cívica. Perquè dones majors de 55 anys que estiguin a l’atur “s’encarreguin de la detecció d’incidències i desperfectes en l’espai públic i ho transmetin a l’Ajuntament”. Això, segons Martínez, permetria una actuació més ràpida dels tècnics municipals.

Guanyem també promet 70 llocs de treball de “monitores per a l’acompanyament de tot el que envolta la vida educativa” de les 35 escoles de la ciutat. Des de la plataforma volen, així, donar suport a les famílies i professionals del sector educatiu.

D’altra banda, Marisol Martínez vol bonificar les parades de mercat per a les dones emprenedores fent que no paguin pels sis mesos previs a obrir i amb una una excempció del 50 per cent de les taxes. La candidata també preveu “facilitar les bases perquè hi hagi més dones que puguin accedir a la Policia Municipal”.

Tanmateix, Guanyem proposa incrementar la puntuació de les empreses que accedeixin a un concurs públic de l’Ajuntament i tinguin un pla d’igualtat entre els homes i dones de la seva plantilla.

Finalment, Martínez es compromet a bonificar les taxes de les llicències de taxis en cas que es traspassin a una dona.

Publicitat
Comentaris
To Top