Publicitat
Vallès

Fridays For Future inicia la seva activitat a Sant Cugat

El grup de joves protesta a la plaça d'Octavià / X.O

El missatge de l’adolescent sueca Greta Thunberg s’està escampant pel món. Aquesta jove activista va denunciar la passivitat governamental respecte al canvi climàtic, i des del passat 20 d’agost va començar les seves protestes davant del parlament suec. A Sant Cugat, un grup de joves de quatre instituts del municipi i un de Bellaterra s’han citat aquesta tarda a la plaça d’Octavià per presentar el moviment Fridays For FutureAbans de començar la lectura del manifest, el grup també ha desplegat una pancarta des de la torre de l’oficina de turisme.

La pancarta penjada a l’oficina de turisme / X.O.

Ens aixequem per lluitar pel nostre futur”, explicava l’Elsa Compte que llegia el manifest. El joves han advertit que la societat es troba en una situació “d’emergència social provocada pel canvi climàtica”, i han denunciat la passivitat del poder davant d’aquesta situació. “Els que més gasos emeten, són els que més es lucren de la situació, mentre la resta vivim a mercè del seu lucre”, asseguren al text.

També denuncien que les solucions actuals no pal·liaran el canvi climàtic i diuen que aquestes “hipotequen” el seu futur. “Segueixen destruint el medi ambient, oblidant que necessiten canviar les coses abans que sigui massa tard”, asseguren.

“Exigim alternatives reals, justes i viables, o d’aquí a poc no tindrem un lloc on viure”, expliquen al text i afegeixen que “no ens resignem al desastre, el jovent hem alçat les nostres veus per exigir el dret a la vida digna de tots els essers vius, el dret a desenvolupar els nostres projectes de vida, sense imaginar-nos fugint d’onades de calor extremes, huracans o inundacions”.

Trobada el proper divendres

El proper divendres, el col·lectiu es concentrarà a la plaça de Lluís Millet, i han fet una crida perquè tothom s’hi sumi a aquests “divendres de desobediència i revolució per la vida”.

Publicitat
Comentaris
To Top