Publicitat
Diners

Ivan Corduente, del Politècnic de Castelló, guanya el Concurs de Fusta i Moble

Ivan Corduente, del Politècnic de Castelló, guanya el Concurs d’Estudiants de Fusta i Moble, en què hi hagut 32 participants

Els guanyadors del 27è Concurs d'Estudiats de la Fusta i Moble de Catalunya / LLUÍS FRANCO

Ivan Corduente, de 20 anys, i alumne del Politècnic de Castelló ha guanyat el 27è Concurs d’Estudiants de Fusta i Moble de Catalunya. L’esdeveniment, organitzat pel Gremi de la Fusta de Sabadell i Comarca,  s’ha celebrat aquest matí a l’Institut Escola Industrial i han participat  32 estudiants de 10 centres de Banyoles, Manresa, Barcelona, Lleida, La Garriga, Cornellà, Tarragona, Castelló i Sabadell.

Els participants havien de reproduir un porta-revistes, que havia dissenyat Francesc Catalán, de l’Escola Superior de Disseny ESDi de Sabadell. El concurs ha començat a les 9 h i s’ha acabat a 13.30 h. Els guardonats s’han endut trepants de la marca Bosch.

Corduente ha explicat que havia estat “divertit”. El més complicat per a ell han estat utilitzar la cola per unir les diferents peces de fusta. Malgrat haver guanyat, l’alumne castellonenc no es veu com a fuster. “Ho veig com un hobby, m’agradari fer un taller de fusteria a casa”.

Ivan Bascuñana, de l’escola Miquel Martí i Pol de Cornellà, ha estat el segon classificat. Si més no, ha estat un dels ràpids a enllestir el porta-revistes. L’alumne ha admès que allò que més li ha costat ha estat “obrir el planell i decidir per on començava”. El tercer premi ha anat a Nicolás Villanueva de l’Escola Industrial de Sabadell. “Em penso dedicar a la fusta, m’agrada fer treballar i fer coses amb fusta”, ha indicat el sabadellenc.

De forma excepcional també atorgat un quart premi a Pol Metzegler, de l’Escola del Treball de Barcelona. Pel que fa als accèssits, amb el premi Profemadera, que destaca els millors criteris de seguretat, s’ha premiat Pol Sarlé, de l’Escola del Treball de Lleida. En darrer lloc també s’ha valorat el millor mètode de treball d’Ot Sierra, de l’Escola Guillem Catà de Manresa.

Presència femenina rècord

Aquesta edició ha comptat amb la presència rècord de quatre noies. Tres d’elles han vingut de l’Escola Municipal d’Art i Disseny (EMAD) de La Garriga. El mestre de taller d’aquest centre, Jordi Planters, ha afirmat que “hem volgut trencar amb els estereotips”. Una d’aquestes alumnes, Aina Desumvila, ha precisat el pitjor per a ella ha estat “la lluita contra el rellotge”.

Publicitat
Comentaris
To Top