Ciutat

2.600 corredors han participat a la 8a cursa solidària de Sabadell

Sabadell s’omple de solidaritat un any més per recaptar fons per lluitar contra aquesta malaltia

Inici de la 8a edició de la cursa solidària contra el càncer / LLUÍS FRANCO

Tothom està preparat per als cinc quilòmetres de la 8a edició de la cursa solidària contra el càncer. Després de la cursa infantil on han participat un total de cent nens, alguns corredors aprofiten minuts abans per fer exercicis d’estiraments, d’altres intenten comunicar-se amb els seus familiars preparats amb càmeres per a immortalitzar el moment de la sortida, i alguns, sense presses, es disposen a col·locar-se per a començar. I és que el més important avui no és saber qui arriba el primer sinó animar-se a córrer per a una causa solidària.

La plaça de la Sardana marca l’inici de la cursa amb el lema “Corro contra el càncer”. Són molts els corredors que vesteixen amb la samarreta blava oficial de la cursa per aquesta vuitena edició però també són molts els participants que han decidit vestir-se de verd, el color de l’esperança. A més, als dorsals d’alguns dels participants es pot llegir el nom la persona per qui corren avui.

Els animadors de la cursa Germán i Íngrid Sunyer comencen el compte enrere per donar el tret de sortida. Els corredors a peu de la meta es preparen per a iniciar la cursa i segons més tard s’escolta un tret que dóna el tret de sortida. Els primers corredors surten disparats cap a la Rambla seguint el recorregut de la cursa mentre, a poc a poc, tots els participants comencen a córrer o a caminar mentre aplaudeixen i saluden els seus familiars. El sentiment de competitivitat avui és inexistent. Després de la Rambla, el circuit continua fins la plaça de la Creu Alta, baixa cap als cinemes Imperial i acaba de nou al recinte firal de Sabadell.

Quinze minuts després de la sortida arriben els primers corredors que, després de travessar la meta, s’abracen. De mica en mica els participants passen la línia de meta acompanyats de fills, amics i fins i tot amb les seves mascotes. Mentrestant, la música no deixa de sonar tot celebrant la diada solidària mentre els participants ballen i es feliciten entre ells. Avui tots han guanyat ja que els diners recaptats van destinats a l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) per tal de trobar, per fi, una cura contra la malaltia. Els corredors per la seva banda, acaben la diada solidària gaudint d’una xocolatada per recuperar forces.

Publicitat
Comentaris
To Top