Ciutat

Arriba la 8a edició de la cursa solidària ‘Corro contra el càncer’

Horari, recorregut i detalls de la cita solidària d’aquest diumenge, 17 de març

Patrocinadors, organitzadors i els regidors Marisol Martínez i Ramon Vidal durant la presentació / D.S.

La solidaritat és un dels trets distintius de Sabadell. El repte d’enguany és superar els 3.000 participants en la cursa solidària Corro contra el càncer. La cursa, que arriba a la seva 8a edició, se celebrarà el diumenge 17 de març a les 10.30h, amb un recorregut de cinc quilòmetres amb sortida i arribada a la Fira Sabadell, la principal novetat d’aquesta edició. El cost de la inscripció és de 10 euros i es regalarà una bossa amb diversos productes i una samarreta. D’altra banda, s’ha habilitat una fila 0 per totes aquelles persones que vulguin fer una donació sense participar de l’esdeveniment. Els diners aniran destinats a l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC).

El circuit sortirà, doncs, de la plaça de la Sardana i passarà per la Rambla fins la plaça de la Creu Alta, baixarà als cinemes Imperial i acabarà de nou al recinte firal. Per primer cop recorrerà els carrers de les Tres Creus i de la República. La marxa s’amenitzarà amb una batucada a la plaça d’Antoni Llonch, al carrer República amb Rambla, a la plaça Creu Alta i a l’Imperial. El Gran Germán i Íngrid Sunyer amenitzaran l’arribada de la cursa.

Afectacions de trànsit per la cursa i caminada Contro Contra el Càncer / CEDIDA

Cursa infantil

Una altra de les novetats és que aquest any s’inclourà una cursa infantil per “inculcar els valors d’empatia i solidaritat” als més petits, ha destacat Maite Otero, representant de l’associació espanyola contra el càncer. També, per aquell qui ho vulgui, s’oferirà, a la Fira, ludoteca, inflables i animacions amb el Gran German. Un any més, tots els participants tindran el dorsal numero 1 ja que “és el que porta l’atleta més reconegut i aquí ho som tots”, ha explicat Aleix Muñío, director del projecte.

La iniciativa va néixer d’un repte personal. Lluís Domingo va ser el creador de la carrera benèfica durant la seva lluita contra el càncer. “El projecte va permetre’m mantenir-me distret, era una motivació i cada petita aportació va sumant a la guardiola contra el càncer”, ha explicat. “En aquesta cursa no correm sols”, ha destacat Domingo.

Solidaritat

El regidor de Salut, Ramon Vidal, ha indicat que “sense el voluntariat i els grans recaptes la recerca sobre aquesta malaltia és impossible”. En aquest sentit, la regidora d’Esports, Marisol Martínez, ha destacat que Espanya és l’Estat amb més donants d’òrgans i de sang i, alhora, el territori europeu amb menor inversió a l’investigació. “No pot ser que la investigació depengui del voluntariat”, ha etzibat.

Comentaris
To Top