Diners

Texfor reclama un pacte d’estat per reforçar el tèxtil

Josep Moré, Abel Ortiz i Galo Gutiérrez visiten les instal·lacions de Textil Ortiz / CEDIDA

La Confederación de la Industria Textil (Texfor) ha reclamat un pacte d’estat per a la indústria amb l’objectiu de reforçar el sector tèxtil a mitjà i llarg termini per fer front als reptes. La patronal va celebrar dijous passat a Sabadell la 8a Assemblea General, en què es van presentar la memòria d’activitats del 2018 i es van aprovar els pressupostos per a aquest any.

El sector del tèxtil està en un context ple de canvis. La digitalització, la indústria 4.0 i l’economia circular obligaran les empreses a adaptar-se a nous escenaris. Per donar resposta al nou context, el president de Texfor, Josep Moré, va demanar “un pacte d’estat per a la indústria, una nova política industrial adaptada al nou context i realitat de les empreses i l’anhelada agenda sectorial que preveu diferents iniciatives per donar suport a la nostra indústria”. En aquest sentit, Moré ha recordat que les empreses necessiten ajuda per la inversió en maquinària. “La renovació del parc industrial és prioritària per a la nostra indústria”, va indicar el president de la patronal.

Sobre els reptes com la digitalització i la indústria 4.0 que hauran de fer front el tèxtil, Moré va assenyalar que han d’arribar per igual a tothom. “Les empreses o són digitals o no seran”, va subratllar. Pel que fa a l’economia circular, el sector haurà de tenir en compte la responsabilitat estesa del fabricant, el processament de materials reciclats, els microplàstics, els productes químics i la col·laboració de tota la cadena de valor.

La patronal també vol prestigiar el tèxtil per atraure nou talent jove. En aquest sentit, cal enfortir les opcions formatives perquè el sector es desenvolupi “donant suport a l’enginyeria, l’FP i la formació contínua”, va dir Moré.

El nombre d’empreses del sector tèxtil ha crescut un 5% i se situa en 3.783, el 97% de les quals són microempreses i pimes. El nombre de treballadors s’ha incrementat un 2,5% i supera els 47.000 assalariats

Valor afegit

El director general d’Indústria i Pime, Galo Gutiérrez Monzones, va tancar l’assemblea explicant les línies generals de la política industrial del govern estatal. “És de vital importància la defensa de la indústria com a factor de l’economia que genera valor afegit”, va assegurar Gutiérrez.

Comentaris
To Top