Publicitat
Vallès

El 'Referèndum sobre la Monarquia' aterra a la UAB

Una de les taules de la plaça Cívica / X.O

El ‘Referèndum sobre la Monarquia’ s’ha celebrat avui a la Universitat Autònoma de Barcelona. Estudiants i professors han anat passant al llarg del dia per les sis taules que els organitzadors han col·locat pel campus de Bellaterra. En concret, s’han fet dues preguntes. La primera era “estàs a favor d’abolir la monarquia com a forma d’estat i instaurar una república?”, i la segona, en cas de contestar afirmativament, “estàs a favor de l'obertura de processos constituents per decidir quin tipus de república?"

La iniciativa està inspirada en les experiències de l’Autònoma de Madrid i de la UPF i la UB, que ja van celebrar el seus propis referèndums. Al migdia ja havien participat unes 1.600 persones i cap a les 17.00 h de la tarda, ja ho havien fet més de 3.000, segons les dades dels organitzadors. Tot i això, s’havien imprès 12.500 paperetes i s’esperava la participació de prop de 9000 persones. El sistema era senzill, qui volia s’apropava a la taula i podia omplir la papereta, un cop introduïda a l’urna, els organitzadors marcaven la ma amb un rotulador.

Els organitzadors marquen a un votant / X.O

Pablo Acedo, membre de l’organització que també va participar a la UPF i la UB ha valorat “positivament” la participació. “Volíem que participés tota la comunitat universitària i així ha esta, també hi hagut afluència de professors”, explicava Acedo. Tot i que finalment s’ha celebrat, des de l’organització han explicat que s’ha tingut que fer als exteriors de la universitat, perquè no els han donat permís per fer-ho a l’interior de les facultats.

Cues i valoració positiva per part dels estudiants

 Cap a les 18.00 h, les cues continuaven a la taula situada a la plaça Cívica. El Dani, un estudiant que ha participat en la consulta considerava que el referèndum “estava molt bé, perquè la gent ha de donar la seva opinió”. “La monarquia no m’agrada, prefereixo la república i per això he vingut a votar”, assegurava aquest estudiant.

“Penso que és important conèixer la opinió de la gent, i crec que s’hauria de fer a nivell estatal”, deia la Maria, una altra estudiant que hi ha participat. Ella no està a favor de la monarquia, però creu que “tots hauríem d’escollir, i aquest és el primer pas si realment vivim en una democràcia”.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top