Diners

La mobilitat sostenible, a debat a la primera fira del sector

Josep Manel López i John Robert Etherington a la prestentació de la Fira de la Mobilitat / D.S.

Vehicles elèctrics, patinets elèctrics, transport públic i bicicletes.  Amb l’objectiu de mostrar totes les possibilitats de la mobilitat sostenible, se celebrarà a Sabadell la 1a Fira de la Mobilitat Sostenible del Vallès. L’esdeveniment, que està organitzat per l’Ajuntament de Sabadell, Fira Sabadell i el Gremi de Tallers de Reparació i Venda d’Automòbils i Recanvis de Sabadell i província de Barcelona, se celebrarà el 4, 5 i 6 d’abril. L’entrada serà gratuïta i oberta per a tothom des de les 10 fins a les 20 h, excepte l’últim dia que es tancarà a les 14h.

En el marc de la fira, s’han previst activitats tant per a públic professional com persones interessades en descobrir aprofundir aquest sector. Els organitzadors preveuen l’assistència de 1.500 persones en els tres dies.

La Fira de la Mobilitat Sostenible del Vallès pretén ser el lloc per informar-se de totes les tendències de futur de la mobilitat sostenible i de projecte experimentals en fase de disseny i implantació.  “Hi ha molts dubtes sobre les possibilitats que hi ha, la fira és el model idoni perquè la ciutat se n’assabenti del què es pot fer”, ha subratllat Josep Manel López, president del Gremi de Tallers de Reparació i Venda d’Automòbils i Recanvis de Sabadell i Província de Barcelona.

La zona expositiva serà 3.600 metres quadrats que inclourà una mostra real de vehicles sostenibles i totes les novetats del mercat perquè tothom pugui fer una idea de com avança el nostre sector. Hi haurà 14 expositors, entre els quals el Centre de Recursos de Vehicle Elèctric (CREVE), ubicat a Santa Perpètua que és un centre pioner dissenyat per donar servei a les tecnologies de vehicle elèctric lleuger.

També destaquen les activitats permanents i vivencials com el Test and Drive, la simulació de conducció d’autobusos, la posada de la bicicleta a punt o la força del Tesla amb una acceleració del 0-50 km/h, contrastar la veu amb el soroll del motor, carrega el teu vehicle elèctric a casa, a més d’activitats infantils com el Conta contes i el joc de l’oca.

Jornades tècniques

La Fira de la Mobilitat Sostenible inclourà unes jornades tècniques. Hi participaran 73 ponents de prestigi nacional i internacional i més de 200 assistents professionals. En destaquen Salvador Rueda de l’Agència d’Ecologia Urbana de Barcelona, Mireia Gascón d’ISGlobal, Esther Anaya de l’Imperial College London, Ole Thorson, Pau Noy de PostCarCity, Miquel Martí de Moventia, Joan Herrera d’IDAE i Alfonso Sanz de Geo21, entre d’altres. Se celebraran 26 sessions de treball i 6 tallers demostratius.

“El model dels vehicles de motor d’ús privat té els dies comptats”, ha assenyalat John Robert Etherington, representant del comitè tècnic-científic, que ha afegit que “el paradigma ha canviat”.

Publicitat
Comentaris
To Top