Ciutat

El PSC denuncia que a Sabadell més d’un miler d’alumnes estudien en barracons

Barracons a l'escola Virolet / LLUÍS FRANCO

A Sabadell hi ha 17 barracons que acullen un miler d’alumnes, segons les dades facilitades per la Generalitat al PSC de Sabadell. “Hi ha nens que hauran fet tota la primària o secundària en barracons”, ha lamentat la candidata socialista a l’alcaldia, Marta Farrés, en roda de premsa aquest divendres.

La Generalitat assegura que a Sabadell hi ha 921 alumnes estudiant tant en els set barracons de l’Escola Virolet com en els set de l’IES Arraona Can Llong. Però aquesta xifra no és del tot completa, denuncien els socialistes. El primer secretari local del PSC, Pol Gibert, denuncia que la Generalitat no compta que els centres educatius Agustí Serra, amb dos, i La Serra i Bellapart amb un cadascun, també tenen els seus estudiants en barracons. Gibert ha denunciat que “Sabadell supera de llarg el miler d’estudiants en barracons”.

Sense resposta sobre els nous edificis

Els socialistes posen pressió a la Generalitat perquè construeixi els edificis definitius de l’Escola Virolet i de l’IES Arraona Can Llong. El PSC ha preguntat al Parlament -on Gibert és diputat- per saber en quin estat està la licitació dels projectes, però Pol Gibert assegura que encara no han rebut resposta i que el govern català està incomplint els terminis de resposta.

Data per la construcció de l’institut del sud

Marta Farrés ha apuntat que al miler d’estudiants que ja hi ha en barracons, a partir del setembre s’hi sumaran els d’un institut més, el nou del sud de Sabadell. Els alumnes d’aquesta escola començaran el curs en barracons, i s’hi estaran mentre no es faci l’edifici definitiu, un equipament pel que el PSC reclama que es posi data d’inici de les obres, ja que a hores d’ara no s’ha explicat. Els socialistes reclamen que es faci un replantejament de l’oferta educativa del sud de la ciutat.

Nous edificis per l’escola Sallarès i Pla i l’IES Ribot i Serra

Si governa Sabadell, el PSC s’ha compromès aquest divendres a reclamar la construcció a la Generalitat d’un nou edifici tant per l’escola Joan Sallarès i Pla i l’IES Ribot i Serra, perquè en els dos casos, assegura Gibert, les instal·lacions es troben en un estat “precari”.

Comentaris
To Top