Ciutat

Pessebres a la brossa

Què passa quan s’acaba l’exposició dels Pessebristes? Literalment, els deixen fets pols en la ‘Baixada de runa’

Un pessebrista es desfà de la seva creació / LLUÍS FRANCO

L’Agrupació de Pessebristes de Sabadell ha començat els preparatius per l’exposició d’enguany aquest dissabte. Els angelets i les verges ja no ocupen els seus respectius llocs perquè els pessebristes de Sabadell celebren la cloenda de la temporada 2018 destruint les seves pròpies creacions. “Són les nostres falles valencianes” resumeix el president de l’agrupació Francesc Bartolomé mentre carrega amb fustes i cubells plens de polièster.

L’ambient nadalenc de la sala de l’Acadèmia Catòlica on fins ara han estat els pessebres s’ha transformat en polseguera. L’objectiu és deixar espai per tal de començar a treballar des d’avui en els nous pessebres. Són un total de 46 diorames que cal desmuntar, obres que han portat moltes hores de treball als 60 pessebristes de l’agrupació. Tot i això un d’ells assegura, a cops de martell, que també gaudeix destruint el seu pessebre perquè significa que ben aviat tornaran a treballar en noves obres.

Detall d’un pessebre acabat de trencar / LLUÍS FRANCO

Bartolomé avança possibles novetats de cara a aquest any. Una de les idees és col·locar els pessebres en ordre cronològic segons l’Antic Testament. De moment però, només s’han adjudicat els espais on col·locaran els seus pessebres. Segons Bartolomé, el més reclamat és el que fa referència al moment del naixement de Jesús, que al mateix torn, també és el més gran.

Per ara però, el més important és desallotjar totes les obres i netejar la sala. Els cubells plens de restes viatgen amunt i avall per l’ascensor i el contenidor on acaben totes les peces és ben original. Des de les teulades de les cases dels pastorets, passant per vaques i bous de plàstic fins a arribar al mateix nen Jesús. Un dels treballadors agafa una de les peces que acaba de llençar i la mira amb un pèl de tristesa per, seguidament, continuar treballant. I és que per a començar projectes nous, primer, cal tancar els anteriors.

Els pessebristes, baixant la runa al contenidor del carrer / LLUÍS FRANCO

Comentaris
To Top