Publicitat
Ciutat

El COS irromp amb força a les eleccions sindicals de l’Ajuntament

La Coordinadora Obrera Sindical queda en segona posició a les eleccions sindicals de l’Ajuntament, guanyades per Comissions Obreres

Eleccions sindicals a l'Ajuntament / LLUÍS FRANCO

Els treballadors de l’Ajuntament estaven cridats avui a votar en les eleccions per escollir els seus representants sindicals. Als resultats ha irromput amb força una nova secció sindical que es va donar a conéixer el febrer -la Coordinadora Obrera Sindical de l’Ajuntament de Sabadell, o COS– i que ha repartit encara més el número de representants. Pel que fa als funcionaris -el 85% dels treballadors del consistori-, els resultats han quedat així:

  • CCOO – 8 representants
  • COS – 7 representants
  • UGT – 6 representants
  • SPL-CME – 2 representants

Els empleats laborals -és a dir, regits per l’estatut del treballador- han votat així:

  • CCOO – 4 representants
  • UGT – 4 representants
  • COS – 1 representant

Aquests resultats varien força respecte als de les darreres eleccions, que van tenir lloc el 2014: els funcionaris van donar 13 representants a CCOO, 7 a UGT i 3 al SPL-CME, mentre que els laborals van escollir 6 d’UGT i 4 de CCOO. Una primera lectura és que -efectivament- el COS ha tret vots a gairebè totes les altres seccions sindicals.

Segons dades provisionals oferides per aquesta entitat, la participació ha voltat el 75% en el cas dels funcionaris -1.041 han votat d’un total de 1.380- i el 85% en el cas dels laborals: d’aquests, han votat 179 de 209. Aquestes eleccions, a més, arribaven amb el conveni col·lectiu signat, una fita que s’ha estat negociant durant dos anys.

Publicitat
Comentaris
To Top