Publicitat
L'OPINIÓ DELS CANDIDATS

Esteban Gesa: ‘Una ciutat insegura és una ciutat fallida’

“La seguretat a Sabadell està contra les cordes des que ha agafat les regnes de la seva gestió l’actual govern municipal”

Gesa, en una imatge d'arxiu / ÓSCAR ESPINOSA

[Per Esteban Gesa, candidat del Partit Popular]

Al marge d’opinions de dretes o d’esquerres o d’altres consideracions polítiques, hi ha una necessitat que és bàsica per a gairebé la totalitat de la ciutadania de Sabadell: la seguretat.

I la seguretat a Sabadell està contra les cordes des que ha agafat les regnes de la seva gestió l’actual govern municipal. Durant aquest mandat, l’equip de govern, i particularment la Crida, ha pres com a objectiu prioritari polititzar la direcció de la policia per convertir-la en una eina ineficaç. Cosa que no sorprèn quan el regidor responsable d’aquest cos és un reconegut antisistema que es troba més còmode corrent davant de la policia que asseient-se amb ells per parlar de com solucionar les seves mancances de recursos humans i materials.

Els canvis promoguts pels actuals responsables van començar a afectar l’efectivitat i l’eficiència de la Policia Municipal i, amb això, va incrementar el descontentament de la plantilla i de la ciutadania. Per reforçar aquesta dinàmica, el govern va apostar per un nou cap del cos, que va arribar per implantar un sistema de treball obsolet que ha fracassat durant dècades en multitud d’organitzacions policials.

La reorganització del cos improvisadament i sense cap planificació ha complert amb els pitjors pronòstics. No s’atenen els serveis mínims per als ciutadans, no es fa tasca preventiva i de proximitat, la seguretat de la ciutat està compromesa i no hi ha agents suficients, perquè no es va voler escoltar els que deien que amb la jubilació anticipada que s’aprovaria la situació seria insostenible.

La realitat és que en el torn de matí no surten patrulles al carrer i s’han de fer càrrec dels serveis la unitat de motoristes, que llavors deixen de fer els controls preventius de trànsit que són tan necessaris i que salven tantes vides. I com que no surten patrulles, la mal anomenada Unitat de Proximitat ha d’atendre els serveis ordinaris, deixant de fer la tasca de proximitat que suposadament havia de resoldre els problemes de seguretat de la ciutat.

Una ciutat com Sabadell, amb més de dos-cents mil habitants, necessita una policia eficaç, preparada, amb els mitjans materials i humans necessaris per poder cobrir el seu principal objectiu, que és transmetre al ciutadà la sensació de seguretat i empara. Perquè una ciutat insegura és una ciutat fallida.

Des del Partit Popular creiem que és el moment d’agafar de nou les regnes de la Policia Municipal i reconduir la seva direcció per recuperar la confiança dels ciutadans en aquesta matèria, dotar el cos dels recursos necessaris i reorganitzant-lo de forma lògica, realista i efectiva. Creant una veritable policia de proximitat que estableixi el grau necessari de complicitat, coneixement i proximitat amb els veïns de cada barri. La seguretat hauria de ser prioritària per a qualsevol alcalde i és del primer que es van oblidar, primer el Sr. Juli Fernàndez i després el Sr. Maties Serracant. Per a mi, com a candidat a l’alcaldia de Sabadell, ho serà des del primer moment si els ciutadans em donen la seva confiança.

Publicitat
Comentaris
To Top